Szeged és környéke

2008.06.26. 22:44

Már 9000 kilométert tekertek Szabó Gézáék

Szeged - A Góbi-sivatagban küzdenek a homok ellen a szegedi Szabó testvérek, Géza és Csaba. Május 5-én indultak biciklivel Pekingbe, 9000 kilométert már megtettek.

R. Tóth Gábor

Alig több mint 50 nap alatt 9000 kilométert kerékpározott a szegedi Szabó Géza és öccse, Szabó Csaba. Megírtuk: május 5-én indultak a Széchenyi térről, hogy Ukrajnát, Oroszországot és Mongóliát átszelve Pekingig, a nyári olimpia helyszínéig tekerjenek.

A magyar–ukrán határt már a második napon elhagyták. – Először egy szétlőtt házban húztuk meg magukat, a második emeleti fürdőszobában – számolt be Csaba élményeikről a csapat blogján, a www.szeged-peking.blog.hu -n. Előfordult, hogy csak 55 kilométert tekertek egy nap, de 257 után is álltak már meg. Többször meg is áztak, például Donyeck felé menet. Nehezen bírják a bringák is: sokszor szétrepedtek a felnik, kiszakadtak a küllők.

Útjuk 12. napján léptek be Oroszországba. – Hosszú, egyenes utak a végtelenbe, mint az amerikai filmekben. Kétoldalt csak a puszta, a települések messze vannak az utaktól. Lenin-szobor mindenütt – adott helyzetleírást Géza, hozzátéve: Krasznojarszk és Irkutszk között van egy 300 kilométeres útszakasz, ami elvben ugyan nemzetközi út, de a szegedi körtöltés teteje sztráda ahhoz képest.

A fiúk néhány napja már Mongóliában vannak, éppen a Góbi-sivatagban küzdenek a homokkal: 24 óra alatt 8 defektjük volt, ráadásul „nem nagyon van térerő" sem.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!