Szeged és környéke

2008.06.17. 22:09

Meggyszüret és mesterkurzus

Szeged - Azt mondják a szegedi művészek – Szilágyi Annamária, Kosztándi István és Gábor Géza –: egy színésznek, muzsikusnak, énekesnek akkor telik jól a nyár, ha a pihenés, feltöltődés, utazás mellett azért néhány fellépési lehetőség is akad.

Munkatársunktól

– Egész délelőtt táncpróbám volt, mert gőzerővel készülünk az Apácák című musical szeptemberi bemutatójára. Janik Laci rendezésében Márkus Judittal, Papp Gabival, Varga T. Zsuzsával és Kürtös Petrával játsszuk majd az ifjúsági házban – mondta tegnap Szilágyi Annamária.

A Szegedi Nemzeti Színház népszerű színművésze alig várja, hogy a próbák után hazaindulhasson Porcsalmára. – A meggyszezonban minden évben összegyűlik az egész család a szüleimnél. Négyszáz fából álló meggyesük van, két héten át szüretelünk. A nővéremmel jókat beszélgetünk ilyenkor, mert egész évben alig találkozunk. Kellemes időben, jó levegőn gyorsan telik a nap, relaxációnak is jó a munka, bár a végére már csömöröm szokott lenni a meggytől. Három keresztlányommal együtt jövök vissza: nálam nyaralnak Szegeden. A párommal pedig azt tervezgetjük, hogy Montenegróban pihennénk egy hetet. Remélem, összejön! Ha mégsem, akkor majd jövőre. Augusztus közepétől már újra keményen próbálunk, ősztől sok feladatom lesz.

Gábor Gézának a fellépések mellett kedvencére, Tatára is marad ideje ezen a nyáron. Fotó: Karnok Csaba

Gábor Gézának a fellépések mellett kedvencére, Tatára is marad ideje ezen a nyáron.
Fotó: Karnok Csaba

– Legjobban itthon tudok lazítani. Olvasok és nézem az Eb-t. A portugáloknak drukkolok, mert öt éven át Lisszabonba jártam muzsikálni, és megmaradt irántuk a szimpátiám. Örülök, hogy továbbjutottak – árulta el Kosztándi István hegedűművész. A Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertmestere szerint nem lenne jó, ha az egész nyara szabad lenne. Hamarosan villámmesterkurzust tart Dabason, ahol koncertet is ad, majd kezdődnek a Turandot próbái. – A Marica grófnőben, a Szentivánéji álomban és az ajándékkoncerten is játszom. Büszkék vagyunk rá, hogy minden évben muzsikálhatunk a Dóm téri produkciókban. A Turandot és az ajándékkoncert ráadásul szakmailag is komoly kihívás, amit szívesen vállalunk. Persze anyagi szempontból is fontos, hogy nyáron is legyenek feladatai a zenekarnak. Augusztusban így is marad három hetünk a feltöltődésre. Azt tervezzük a családdal, hogy hazalátogatunk Erdélybe vagy elmegyünk a Balatonra.

– Már tíz napja próbáljuk Kesselyák Gergellyel a Turandotot a színházban. Timurt éneklem, legutóbb Gregor József lépett fel ezzel a Dóm téren. Nem túl nagy, de szép szerep. Immár hosszú évek óta minden nyáron akad valamilyen feladatom a szabadtérin. Örülök neki, mert nem szeretek sokáig tétlenül otthon ülni. A Dóm térnek ráadásul különleges varázsa van, olyan kollégáim, barátaim is eljönnek Szegedre, akiket házigazdaként fogadhatok, és esténként jókat sörözgetünk – mesélte a szegedi operatársulat basszusa, Gábor Géza, akinek kedvencére, Tata kutyára is marad ideje. Idén nyáron párjával, Tóth Judit mezzoszopránnal nem tervez nagyobb utazást. – Lecseréljük az autót, ezért legfeljebb kibiciklizünk majd a Szikire vagy a Laposra.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!