Szeged és környéke

2008.06.20. 23:52

Műfüves pályák – ajándékba

Szeged - Információink szerint rövid időn belül kibillenhet a holtpontról a volt Postás-pálya sorsa. A leromlott állapotú ingatlan ugyanis egy olyan befektető kezébe kerülhet, aki az átminősítésért cserébe hat műfüves pályát épít Szegednek.

Munkatársunktól

Eltűnhet a város egyik szégyenfoltja, a Dorozsmai út mellett, a benzinkút mögött fekvő, mintegy kéthektáros volt Postás-sportpálya, ha a telek jelenlegi és új tulajdonosának sikerül megállapodnia. A területet ugyanis hiába adta el egy évvel ezelőtt a Magyar Posta egy lízingcégnek, az nem fejlesztette, ugyanolyan elhanyagolt állapotban maradt, mint a vételkor.

Most azonban közel a megállapodás: a lízingcég megválik az ingatlantól. A vevő – mint ahogy annak lapunk utánajárt – az a Porsche Hungaria Kft., amely régóta tervezi, hogy a csongrádi megyeszékhelyen szervizbázist és autószalont épít.

A lerobbant Postás-pálya helyett hat műfüves pályát kapna Szeged. Fotó: Schmidt Andrea
A lerobbant Postás-pálya helyett hat műfüves pályát kapna Szeged. Fotó: Schmidt Andrea

Megkérdeztük Vérten Sándort, a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatóját, igaz-e a hír. A cég vételi szándékát a vezető megerősítette, de hozzátette, a szerződés véglegesítése még folyamatban van. Amennyiben azonban minden feltétel adott lesz, és minél előbb meg tudnak egyezni a terület megvásárlásáról a tulajdonossal, akkor a Porsche-csoport a használaton kívüli területen modern autóscentrumot építene, s – állítása szerint – korszerű szolgáltatásokkal, új munkahelyek teremtésével járulhatna hozzá Szeged gazdaságának fejlődéséhez.

Az információt nem cáfolta [namelink name="Nagy Sándor"], Szeged városfejlesztési alpolgármestere sem, aki közölte, nyitottak a befektető megkeresésére, de a Porsche Hungariának is teljesítenie kell a város által támasztott feltételeket. Szeged azt kéri, hogy a Porsche hat műfüves pályát alakítson ki több mint 100 millió forint értékben: ötöt iskolákban, egyet pedig a Bartók téren. Az önkormányzat településrendezési szerződésbe foglalja, milyen területfejlesztést vár el a vevőtől. Ehhez, valamint a terület átminősítéséhez természetesen közgyűlési döntésre van szükség.

A Bartók Béla térre kerülne az egyik ajándékpálya. Fotó: Segesvári Csaba
A Bartók Béla térre kerülne az egyik ajándékpálya. Fotó: Segesvári Csaba

[namelink name="Vérten Sándor"] kommunikációs vezető hozzáfűzte, mivel a beruházás egy megszűnt sportlétesítményen lesz, természetesnek tartják, hogy a cég műfüves pályák építésével is segíti a város sportjának fejlesztését.
Úgy tudjuk, a településrendezési szerződésről, vagyis a város által kért műfüves pályákról már a jövő héten szavazhatnak a képviselők, a terület átminősítése azonban csak ősszel kerül napirendre.

Iskolák a fő kedvezményezettek

A befektető a Makkosházi, a Tabán, a Vörösmarty, az Alsóvárosi általános iskolában, a Deák-gimnáziumban és a Bartók Béla téri játszótéren alakít ki műfüves pályákat.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!