Szeged és környéke

2008.06.12. 22:55

Pénteken véget ér az idei könyvhét

Szeged - A Délmagyarország és a Délvilág Dugonics téri könyvheti sátrában legjobban a szakácskönyvünk fogyott. Ezüstérmes Podmaniczky Szilárd új kötete lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Hollósi Zsolt léphetett fel Gregor-albumával.

Munkatársunktól

A tíznapos városi könyvünnep leglátogatottabb két napja a 9 bolt, 7 kiadó, 2 antikvárium és a könyvtár szerint a múlt hétvége volt. Az idei 14 helyszínt, 80 eseményt és 50 közreműködőt átfogó főkoordinátor, a Somogyi-könyvtár adatai szerint negyedóra alatt a legtöbb dedikációt Gyulay Endre nyugalmazott megyés püspök írta, 25-öt. A leglátogatottabbnak a Molnár Dixieland Band, valamint Hobo produkciója bizonyult. Az összes, standokon elérhető könyvét megvették, és dedikált is Nagy Bandó András. Legtöbben, kétszázan Szabó Bogár Erzsébet mesekönyv-bemutatójára voltak kíváncsiak. A felolvasóestek rekorderét – a Szeged-antológiáét – negyvenen hallgatták végig.

Az országos ünnepi könyvhétre kiadott ajánlatban 386 kötet, a szegedi kiadóknál 23 könyv szerepelt. A 19 sátor 10 napjának eladási eredményeit a mai záráskor összesítik.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!