Szeged és környéke

2008.06.12. 15:09

Sikerrel vizsgázott a Móra-múzeum felújítása

Szeged - Egy éve nyitotta meg ismét kapuit a Móra Ferenc Múzeum. Tavaly a Csongrád megyei kiállítóhelyet uniós forrásból több mint 200 milliós értékben újították fel.

Medgyesi Konstantin

Mára az utólagos ellenőrzések, garanciális bejárások is lezajlottak. A tapasztalatokról egy látogatói véleményfelmérés és hatástanulmány is készült.

A látogatóknak 30 kérdésre kellett válaszolniuk. A kutatásból kiderült, a múzeum vendégeinek csak 41%-a szegedi, 55%-uk más településről érkezik a Kultúrpalotába, 2% pedig külföldi. A múzeumba járók harmada diák, 15%-a nyugdíjas és 35%-a értelmiségi. Közel kétharmaduk évente többször eljön megnézni a közgyűjtemény kiállításait, 31%-uk viszont csak ritkán, ami azt jelenti, hogy évente-másfél évente egyszer.

A Móra Ferenc Múzeumról a megkérdezettek 42%-a az ismerősöktől hallott jókat, ami vonzóvá tette az intézményt, 73% pedig a nyilvánosság különböző fórumain (újság, rádió, televízió, internet) keresztül kapott impulzusokat a Csongrád Megyei Önkormányzat Múzeumáról.

Érdekesség, hogy a legtöbben (43%) barátokkal jön múzeumba, a látogatók 70%-a egy-két órát tölt a kiállítóhelyen, 15 % viszont még két óránál is többet. 44% önállóan szereti megtekinteni a kiállításokat, 30% viszont igényli a tárlatvezetést. A többség a képzőművészeti témájú kiállításokat kedveli leginkább.

A tavaly befejeződött múzeumfelújítással a válaszadók 89%-a teljes mértékben elégedett. A kiállítások színvonalát, a múzeum által nyújtott kulturális szolgáltatásokat 84% kiválónak és jónak nevezte. A Móra Ferenc Múzeum belépőjegyárait a látogatók 80%-a elfogadhatóként jellemezte.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!