Szeged és környéke

2008.06.15. 21:14

Sztriptíz a legénybúcsún - Sok nő dúl-fúl miatta

Szeged - Sok nő dúl-fúl az Amerikából átvett szokás miatt: a barátok vetkőzős lánnyal lepik meg a vőlegényt a legénybúcsúján. De akad annyira megértő menyasszony is, aki maga erősködik a szexi táncot lejtő hölgy meghívása mellett. Egy vetkőzés – több tízezer forint.

Bobkó Anna

A nyár az esküvők, tehát a legénybúcsúk időszaka is. Manapság nem nősülhet meg úgy férfi, hogy barátai el ne búcsúztatnák. A szokással régen a gonosz démonoktól akarták megóvni a házasságot, ma már teljesen másról szól ez az esemény. A férjjelölt ez alkalommal rúghat ki a hámból utoljára anélkül, hogy az asszony felelősségre vonná.
Sokak örömére vagy bánatára hipp-hopp elterjedt Magyarországon is az Amerikából induló dili: kell, hogy legyen vetkőzős lány, nélküle nem igazi a legénybúcsú. A búcsúztatásnak van még egy fontos törvénye: a lányon és a felszolgálón kívül nőnemű lény nem léphet be a rendezvényre.
Ebből támadnak a feszültségek és születnek a tévképzetek.

A búcsúztatás édes pillanata. Fotó: DM/DV

A búcsúztatás édes pillanata. Fotó: DM/DV
A harmincnégy éves Linda például esküdt ellensége az új szokásnak. – Tudom, hogy butaság ellene lenni, hiszen ha valaki szereti a párját, vakon megbízik benne. Általában. De én szkeptikus vagyok. Nem hiszem el, hogy ha egy meztelen nőszemély riszálja magát a férfiak előtt, azok ne csábulnának el. Már a gondolattól is kész vagyok, hogy egy direkt „erre szakosodott", csinos, bronzos bőrű, szilikon mellű hölgyemény lejt szexi táncot a párom előtt. Nem beszélve arról, hogy számos rémtörténetet hallhattunk már a legénybúcsúkkal kapcsolatban. Egy ismerősöm majdnem nem ment férjhez, mert kiderült, hogy a vőlegénye megfogdosta a táncos lány domborulatait – mondja felindultan Linda. Szerinte régen is megvoltak vetkőzős lány nélkül a legénybúcsúk, ezután sem történne semmi, ha ez az új szokás eltűnne.

Batka-Dorogi Orsolya véleménye éppen az ellenkezője ennek. Ő szorgalmazta, hogy vőlegénye legénybúcsújára táncos lányt hívjanak. – A férjem barátai nem szerettek volna bonyodalmat a barátnőikkel, ezért nem szerveztek be vetkőzős lányt a bulira. De milyen legénybúcsú az, ahol nincs ilyen műsor? – kérdeztem, és megkértem az egyik srácot, hogy titokban csak szóljon egynek – emlékezik vissza Orsolya. Elárulta, az ő lánybúcsúján is szerepelt chippendale fiú – cseppet sem bánta meg. Párjával azóta is szívesen emlékeznek vissza az esküvő előtti utolsó átmulatott éjszakára.

Tizenöt perc tánc 30 ezer forintért

Kíváncsiak voltunk, mennyibe kerülne, ha egy profi táncos lányt hívnánk el egy legénybúcsúra. Az interneten több fővárosi cég honlapját is megnéztük, és felhívtuk az egyik telefonszámot. Egy Hajni nevű nő vette fel, aki elmondta, a lányokat sofőr szállítja az országon belül bárhova, ahova hívják őket. Egy tizenöt perces műsor 30 ezer forintba kerül, s kilométerenként 60 forintot számolnak fel. Ha kell, jelmezt öltenek, amitől a show végére természetesen maradéktalanul megszabadulnak. Egy szegedi táncos ennél sokkal olcsóbban dolgozik: fél óra 10 ezer forint.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!