Szeged és környéke

2008.06.13. 23:37

Vascső fúródott az idős szegedi férfi hasába

Szeged - Tizenéves fiatalok estek neki szerda este az egyik, rekonstrukció alatt álló szegedi panelház állványzatának. A zajongókat az ott lakó 74 éves férfi próbálta csitítani, akit ezután vascsövekkel dobáltak meg. Az idős férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

Kiss Gábor Gergely

Véres jelenetek zajlottak le mindössze néhány másodperc alatt szerda este a szegedi Gát utca 8. szám előtt. Az éppen panelrekonstrukció alatt álló épület egyik, udvarra néző garázshelyiségét már évek óta lakja a 74 éves Szügyi István. A környék mindenese ezen az estén csörömpölésre és ordibálásra figyelt fel a kora esti Európa-bajnoki mérkőzés nézése közben. A panel körül felhúzott állványokat egy négy-öt fős, 14-15 éves fiatalokból álló csoport rugdosta és dobálta.

– Gyerekek, muszáj ezt csinálnotok? – kérdezte tőlük István bácsi, mikor garázsából kiért az utcára. A tinik válasza az öregnek: „Minek avatkozol bele? Csak szórakozunk." – Ezután elkezdtek szidalmazni és dobálni a kezük ügyébe kerülő fémtárgyakkal. Az egyik gyerek úgy három méterről egy húsz centiméter hosszú, csavaros végű vascsövet dobott felém, ami beleállt a hasamba. Ekkor mind futásnak eredtek – emlékezett vissza kórházi ágyán pénteken Szügyi István, aki saját maga csavarta ki testéből a vasdarabot. Utóbb kiderült: az idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, és még aznap este meg kellett műteni az új klinikán. A rendőröket a ház egyik lakója értesítette.

Szügyi István szerette volna megakadályozni, hogy a fiatalok randalírozzanak. Ez lett az eredménye. Fotó: Segesvári Csaba

Szügyi István szerette volna megakadályozni, hogy a fiatalok randalírozzanak. Ez lett az eredménye. Fotó: Segesvári Csaba
István bácsi elmondta: nem ez az első eset, hogy a környéken esténként tizenéves suhancok randalíroznak, tudomása szerint Tarjánból járnak át Makkosházra. – A játszótér fedett építménye alatt gyűlnek össze. Arrogánsak, isznak, cigiznek és hangoskodnak – beszélt a környék idős lakói nevében is Szügyi István. Támadóját egyébként nem ismerte, de úgy emlékezett: a menekülők egymás között egy bizonyos Samu nevét emlegették.

A nyomozók péntek reggelre akadtak a feltételezett tettes nyomára, aki egy tizennégy éves szegedi fiú. Gyanúsítottként hallgatták ki, beismerte tettét. Életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, de életkorára tekintettel szabadlábon védekezhet.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!