Szeged és környéke

2008.08.08. 20:23

18 éves lett a Rádió 88

Szeged - 18. születésnapját ünnepelte pénteken – 2008. 08. 08-án – a Rádió 88. Reggel 8 óra 8 perckor pezsgőt bontott a Kisfaludy utca 18. szám alatti stúdió munkatársaival Tóth Géza, a 28 esztendős ügyvezető és a kétszer 18 éves zenei vezető, Nacsa Norbert.

Dombai Tünde

– Bensőséges baráti szeretetet jelent, ha a rádióamatőrök a 88-as kóddal köszönnek el. Ezért amikor 18 éve, augusztus 8-án el kellett keresztelni az új rádiót, édesapám nem habozott, a 88-at választotta – számolt be nevük sajátos számmisztikájáról Tóth Géza. Kicsit meglepődött, hogy nekünk sem 8 az ő 18-asuk, és hogy a kínai olimpia nyitópercében – 14 óra után 8 perccel – bekopogtunk felköszönteni őket. Elárulták: 8 magyar aranyra számítanak az ötkarikás játékokon, de Janics Natasát mindenképp a bajnokok közé várják.

A stáb pezsgővel ünnepelte a születésnapot. Fotó: Karnok Csaba

A stáb pezsgővel ünnepelte a születésnapot.
Fotó: Karnok Csaba

Gyűjtik a 8-asokat a rádiósok is: természetesen a telefonszámaikban, a rendszámaikban számos 8-as van. Azt mondták, üzletileg is szerencsés: amikor egy cég nem tudott választani két rádió közül, és kártyajós segített, a 8-asokkal őket futtatta be. – Örülünk a nagykorúságnak. A 88 beépült az életembe, ez a kabalám. Ha lottózom, az az első, hogy a 88-at beikszelem – tette hozzá az ügyvezető.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!