Szeged és környéke

2008.08.18. 20:51

A Vidrasors lett a legjobb természetfilm Pusztaszeren

Pusztaszer - Negyedszer rendezték meg Pusztaszeren a Csizmazia Györgyről elnevezett természetfilm-fesztivált, amelynek fődíját Török Zoltán dokumentumfilmje, a Vidrasors nyerte.

Munkatársunktól

A hazai természetfilmes-szakmának Magyarországon egyedülálló bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosít a Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál, amelyet az idén már negyedszer rendeztek meg Pusztaszeren. Az elmúlt hét végén volt a díjkiosztó ünnepség, a zsűri öt kategóriában és különdíjak formájában több mint egymillió forint értékben pénz- és értékes tárgynyereményeket juttatott a legjobb alkotások készítőinek.

A fesztivál fődíját Török Zoltán Vidrasors című dokumentumfilmje nyerte. A növények és állatok élete kategóriában a professzionális díjat Kormos Ildikó Hímnős című rövidfilmje, az amatőr kategóriadíjat pedig Kotnyek István Orommadarak című filozofikus hangvételű filmje kapta. A világ tájai, illetve az életmód és környezetvédelem kategóriában a zsűri csak a professzionális kategóriadíjakat osztotta ki. Az előbbiben Sáfrány József Az én Afrikám című úti filmje bizonyult a legjobbnak, Mosonyi Szabolcs Túzokvédők című filmjével pedig az életmód és környezetvédelem profi kategóriájának díját vehette át. A vadászkultúra kategóriában csak professzionális alkotások versenyeztek, itt Körtvélyes Tivadar az egykoron híres, mára már szinte teljesen elfelejtett természet- és vadászíróról, Bársony Istvánról készített filmje lett az első A láp és a pagony dalnoka címmel. Etűd kategóriában a professzionális díjat Miló Mihály A folyó ünnepe című kisfilmje kapta, az amatőr díjat pedig Török Béla vihette haza Olvadás című munkájáért. A kategóriadíjakon kívül öt, pénzjutalommal járó különdíjat is kiosztottak: Xantus Áron Szárnyalás, Tóth Zsolt Marcell Ahol a madár se jár, Hencz Alajos Illumináció, Cséke Zsolt Töretlen látóhatár és Schibik József-Morvay Gábor A víziló című alkotásáért.

Címkék#Pusztaszer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!