Szeged és környéke

2008.08.16. 00:17

Akiknek a lottó körül forog az életük

Szeged - A milliárdos nyereményekért pénteken is sokan ikszeltek – például a Bartók téri pavilonban és a nagyáruház lottózójában. A játékosok sokszor kérik a lottóárusokat: jósolják meg a nyerőszámokat.

Kiss Gábor Gergely

– Mondják, hogy jelentkeznek, ha nyertek, de eddig még senki nem jött vissza – mondta mosolyogva a szegedi nagyáruházban dolgozó Fülöp Annamária. A 25 éves lánynál lottót lehet feladni – őt még a hatos lottón hétvégén nyerhető 2 milliárd 200 millió és az ötösön bezsebelhető 1 milliárd 170 millió forint sem hozza lázba.

– Általában nem lottózom, de mások helyett szívesen kitöltöm a szelvényeket. Ilyenkor ígérik meg, hogy nagy nyeremény esetén ismét felkeresnek – magyarázta Annamária, akinek kapva kaptunk az ajánlatán. Mivel naponta több száz szelvény megy át a keze alatt, rutinosabbnak gondoltuk magunknál a számok terén. Arra kértük, hogy nekünk is töltsön ki egy ötös lottót. Annamária a szerencseszámait tartotta nyerőnek erre a hétvégére: a tizenhármast, a huszonötöst, a negyvenest, a hatvanast és a nyolcvankettest ikszelte be a játékszelvényen. Természetesen mi is megfogadtuk: ha telitalálatot érünk el számaival, övé az összeg fele. Azt mondta, legelőször egzotikus, világ körüli útra fizetne be.

Molnár Györgyné beteg gyerekek gyógyítására is adna pénzt. Fotó: Karnok Csaba

Molnár Györgyné beteg gyerekek gyógyítására is adna pénzt.
Fotó: Karnok Csaba

– Egyszer már sikerült négy találatot elérnem az ötös lottón, ami tizenkét éve háromszázezer forintot fizetett – mesélte Molnár Györgyné. A Bartók téri lottópavilonban dolgozó asszonytól sokszor kérnek tanácsot a játékosok: milyen számokkal nyerhetnének a hétvégén? – Általában nem szoktam jól tippelni – mondta mosolyogva a lottóárus, akinek a korábbihoz hasonló nagy nyeremény nem ütötte a markát. – Viszont adtam már egy vásárlónak olyan sorsjegyet, amin ötvenezer forintot nyert. Ráadásul amikor bejött a skandinávlottó, egy telitalálatos szelvényt hoztak be hozzám ellenőrzésre – beszélt a pavilonjában nyert legnagyobb összegekről. Ha nyerne, lenne helye a pénznek.

– Nyolcan vagyunk testvérek, de a család mellett azokról a szervezetekről sem feledkeznék meg, amelyek a beteg gyerekek gyógyításáért küzdenek – mondta Molnár Györgyné.

Búcsúzóul az 1996-ban már nyerőnek bizonyult számsort kértük tőle. A tízessel, a huszonkilencessel, a harmincegyessel és a negyvennégyessel játszott akkor, melyek közül utóbbit nem húzták ki. Az ötödik megjátszott nyertes számra azonban már nem emlékezett.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!