Szeged és környéke

2008.08.31. 21:59

Csökkent a forgalom a használt kocsik Cserepes sori piacán

Szeged - Megszokásból járnak ki a Cserepes sori használtautó-piacra a tulajdonosok. Sokan csak azért, mert éppen semmi dolguk vasárnap délelőtt. Tegnap egyetlen jármű sem kelt el.

Kovács Kriszta

– Mit kér érte?
– 70 ezret.
– Hogy szól? Megnézhetem?
– Pöccre indul...
– Hát, csoda kis járgány!

A körülbelül 8 éves, sárga segédmotor hiába kereste új gazdáját tegnap a Cserepes sori használtautó-piacon. Nem kelt el.

Kilenc órakor még csak mintegy húsz autó sorakozott egymás mellett, a szakértő tekintetek – kivétel nélkül férfiaké – azonban már javában mustrálták a karosszériákat.

– Szeretem az autókat. Néhány hete árulom a sajátomat, előtte csak nézelődni jöttem. Sok itt az ismerős – mesélte a domaszéki Papp Szabolcs, aki egy hatéves Opelnek keresett vevőt, 1 millió 700 ezer forintért árulta a királykék járgányt. Azt mondta: az emberek nem vásárolni járnak már a piacra, csak megszokásból. – Minden vasárnap itt vagyunk. Olyan ez, mint másnak a templom.

Nézelődők vannak, komoly vevő ritkán akad. Fotó: Segesvári Csaba

Nézelődők vannak, komoly vevő ritkán akad. Fotó: Segesvári Csaba
Fél tízkor már harminckét autó és nyolc motor állt a „placcon". Egyre több lett a nézelődő. A bennfentesek azonban elárulták: nem olyan a piac, mint régen. Az autókereskedések elviszik az üzleteket, komoly vevő ritkán érkezik. Jobb napokon talán három-négy adásvétel ha lebonyolódik. Régebben több volt.

Félszáz kocsi

Tíz óra után körülbelül 45 kocsi sorakozott egymás mellett. Ez volt a csúcs. Egy óra múlva már csak néhány kitartó tulajdonos szotyizott az autója mellett. Azt mondták, hogy üzlet tegnap nem köttetett.

– Először vagyunk itt, egy családi egyterűt keresünk – mondta Csiha Márk. A szegedi fiatalember kismama feleségével nézelődött tegnap délelőtt a Cserepes sori piacon, és meg is akadt a tekintetük egy hétéves, egyterű, fekete Volkswagenen. Pont olyanon, mint amilyet kerestek.

– A 2 millió 600 ezer szerintem nem sok ezért az autóért. Nagyon tetszik – vizsgálgatta Márk az „álomautót". Pár perccel később telefonszámot cserélt a bajai tulajdonossal, ígérete szerint még a héten hívni fogja.

A hat-nyolc éves Opelek, Suzukik és Renault-k között találtunk egy 85-ös Trabantot, Wartburgot és persze néhány Ladát is. Majd megálltunk egy 10 éves kék BMW mellett.

– 1 millió 300 ezerért adom. Vagy amennyiért megegyezünk. Teljesen jó állapotban van, már hárman megnézték, de semmi komoly – magyarázta a tulajdonos. A beszélgetés végére 990 ezerért már enyém lehetett volna az autó.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!