Szeged és környéke

2008.08.11. 13:47

Delirium Tremens is lehet a Mars téren

Szeged - A legjobban azok járnak, akik valóban szeretik a söröket, és egy igazi íz- és illat kavalkádért látogatnak el a különleges sörök fesztiváljára a II. Nyárbúcsúztató Sörfesztre augusztus 12-16. között a szegedi Mars térre.

Delmagyar.hu

Csak néhány íz- és illatfajta, amellyel találkozhatnak a hölgyek, urak, sörös italokkal társítva: feketeribizli, meggy, málna, méz, alma, narancs, aszalt szilva, banán, csokoládé, erdei gomba, sárgabarack, körte, kávé, frissensült kenyér, eper, vilmoskörte. Akik nem szeretik a sört, azok is találnak olyan alacsony alkoholtartalmú, vagy éppen a sörre cseppet sem emlékeztető italokat, amelyeket érdemes lesz nagy figyelemmel kóstolgatni.

Akik már régóta jártasak a sörök világában, vagy most kezdik el felfedezni, azoknak is elmondjuk: a müncheni Októberfeszt hivatalos sörét augusztusban Szegeden csapolják, tehát hamarabb mint a hivatalos megnyitón Németországban.

Tudták, hogy egy orosszal is találkozhatnak, aki előkelő helyen van az angol pubokban? Ő Baltika az ale sörök világában a hetedik legnépszerűbb orosz sör a szigetországban. Lesz egy búzasör grapefruit ízesítéssel, amely egyenesen a palackból fogyasztható, alacsony alkoholtartalommal.

Keddtől indulhat a túra a különleges sörök világába.

Keddtől indulhat a túra a különleges sörök világába.
Van, aki szereti az erős lengyeleket, azoknak egy szupererős lengyelt Karpackie SuperMocne, 9 alkoholfokkal, de a csapolt Karpackie Premium is 5,1% alkoholfokkal, ajánljuk. Itt lesz a legismertebb ír almasör Cider bulmers, amit mostanában jégre töltve fogyasztanak, de Angliából a Strongbow cider is megmutatja, hogy ott miért is ő a nyerő.

Jamaica a zenéről és a bulikról híres, lehet azért mert gyömbér sört isznak, amelynek intenzív gyömbér íze enyhén csípős utóhatással kellemesen frissítő hatású, meg lehet majd kóstolni. Sokszor fogjuk hallani az 5 nap alatt, hogy ennek olyan ’kell még’ íze van, de ha hangosan mondjuk, akkor az eladók lehet, hogy a 1664 nevű sörre gondolnak, mert ez a mondat hozzá köthető, jó marketingfogás ként.

Delirium Tremes is lehet a Mars téren.

Delirium Tremens is lehet a Mars téren.
Lesz egydimenziós sör, amit nagyon hidegen kell inni, és ezzel a névvel kell kereni: Blanche de namur. A Belga apátsági sörök sok titkot és munkát rejtenek, amit akár egy külön fesztivál is elbírna, de a standjuk biztosan bírja majd a rohamot.

Még három érdekesség 23 ország közel 100 féle söre közül: Egy barna sör amit levegőzetni kell és 10-15 perc múlva előcsalogathatjuk a kakaós, mézes konyakmeggyes ízvilágot. A Rochefort Trappiste ismertetője a dió, karamella, gyümölcsök, naspolya, erősen szénsavas, és magas az alkoholtartalma. Delirium Tremens: nyelőcső szibbasztó alkohol, ágybafekvés előtt ideális fejbelövés, 9%-os alkoholtartalommal. A rózsaszín elefánt azért van a címkén, hogy jelezze ennek a magas alkoholtartalmú sörnek a mértéktelen fogyasztása után fellépő valószínű látomásokat.

Anno 1474. Szűretlen búzasör, világos?

Anno 1474. Szűretlen búzasör, világos?
Egyéb programok sörözés mellé vagy helyett, hogy kivetítőről nézhető lesz az Olimpia eseményeit.

Nevezni lehet a 10 asztalos Texas Hold’em póker bajnokságon. Biztos minden nap sok szép lány lesz, de péntekre és szombatra ez garantálva van, mert pénteken a delmagyar.hu Nap szépe rovat szereplői, szombaton a nemzetközi Alpok-Adria szépségverseny megyei döntősei lesznek az unicumok. De lesz Légvár és airsoft interaktív fegyver szimulációs játék is.

A sztárvendégek a Rádió 88 Nagyszínpadán lépnek fel: Bikini, Magna cum laude, Ganxsta Zolee és a kartel, Demjén Ferenc, Charlie, az elő és utózenekarok, pedig az úgynevezett tribute zenekarok lesznek, akik az általuk bálványozott külföldi előadók slágereit játsszák, legalább olyan szinten mint az eredeti.

Tehát keddtől indulhat a túra a különleges sörök világába, mert itt olyan különlegességek is lesznek, amelyeket talán csak egy év múlva fogunk tudni ismét megkóstolni. Ez a mondás lehet az egyik gondolata az eseményenk: "A Mennyországban nincsen SÖR. Ezért kell meginnunk a magunkét itt a Földön!"

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!