Szeged és környéke

2008.08.04. 18:08

Hamis okmányok Röszkén és Kiszomboron

Röszke - Vasárnap a nagy határforgalmat akarta kihasználni az a szerb állampolgár, aki hamis okmánnyal jelentkezett kilépésre Röszkén - értesült a delmagyar.hu.

Delmagyar.hu

Az európai uniós állampolgárok részére fenntartott forgalmi sávon jelentkezett ellenőrzésre egy szlovén magánútlevéllel a szerb férfi. A határrendész már minimum az ellenőrzésnél felismerte a hamisítást, melyet a technikai eszközökkel történő ellenőrzés is megerősített, miszerint az útlevélben az adatokat hordozó oldalt teljesen meghamisították: a hamisítók eltávolították a fényképet, a személyes adatokat és a szerb állampolgár adatait hamisították bele.

A szerb férfivel szemben közokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság jár el.

A kiszombori határátkelőhelyen egy román állampolgár által vezetett személygépjármű okmányaiban fedtek fel hamisítást a határrendészek. A francia forgalmi engedély hamisították meg. A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a műszaki érvényességét igazoló matrica teljes utánzat volt.

A román állampolgárral szemben közokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Makói Rendőrkapitányság folytatja le a büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!