Szeged és környéke

2008.08.18. 23:19

István királyra hangol az egész megye

Szeged - Sokszínű programsorozattal, tűzijátékkal készülnek megyénk városai az államalapítás, Szent István és az új kenyér ünnepére. A Dóm téren újra felcsendülnek az István, a király dallamai.

Munkatársunktól

Holnap augusztus 20-a: Szent István napja, az államalapítás és az új kenyér ünnepe. Szegeden, a rakparton koncertekkel, tánccal, műrepülő-bemutatóval már ma délután megkezdődik a fieszta. Holnap délben a Széchenyi téren tartják a városi megemlékezést, majd a délutáni könnyűzenei koncertek és a Magyar Állami Népi Együttes műsora után este 9 órakor indul a tűzijáték a Tisza-parton.

Ma, holnap és csütörtökön újra látható A Társulattal az István, a király a Dóm téren – a jubiláló rockopera szerdai ünnepi előadásán a két szerző, Bródy János és Szörényi Levente is fellép.

A megkoronázott államalapítót ünneplik hívei az István, a király Dóm téri előadásán (István szerepében Feke Pál). Fotó: Schmidt Andrea

A megkoronázott államalapítót ünneplik hívei az István, a király Dóm téri előadásán
(István szerepében Feke Pál). Fotó: Schmidt Andrea

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban Tőkés László református püspök lesz az ünnep egyik szónoka. A programban lesz lovasverseny is, a vadászugratás ígérkezik a legizgalmasabbnak. Hódmezővásárhelyen a világsztár szoprán, Miklósa Erika is koncertet ad. Mindenütt remek idő várható.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!