Szeged és környéke

2008.08.21. 22:40

Szegedi ügy: mi lesz a fürdő neve?

Szeged - Megmozgatta a szegedieket a Ligetfürdő Kft. lapunkkal közös nyereményjátéka, csütörtök estig 245 javaslat érkezett. Augusztus utolsó napjáig várjuk az ötleteket, majd a szakmai zsűri dönti el, milyen nevet vesz fel el a 2009-re elkészülő újszegedi fürdőkomplexum.

Fekete Klára

A Gomba és a környező házak bontása lassan a végéhez közeledik, szeptemberben pedig már elkezdik az építkezést.

Még augusztus végéig lehet ötletelni az interneten azzal kapcsolatban, mi legyen az épülő újszegedi fürdőkomplexum neve. A Szegedi Ligetfürdő Kft. és lapunk közös nyereményjátéka megmozgatta a szegedieket, naponta több mint tíz új javaslat érkezik. Ezeket augusztus 31-ét követően először egy héttagú szakmai zsűri minősíti, majd a kiválasztott névjavaslatokat szeptember 1–21. között a www.delmagyar.hu internetes portálon szavazásra bocsátjuk. Az internetes szavazás eredményének figyelembevételével választja majd ki a zsűri a nyertes névjavaslatot a szeptember 21-ét követő 15 napon belül.


A játékban nyerhet az a résztvevő, akinek a javaslatát a zsűri a legkifejezőbbnek és a legszellemesebbnek tartja, jutalma egy 50 alkalomra szóló fürdőbérlet két fő részére. De nyerhet az is, akinek a javaslata a legtöbb internetes szavazatot kapta (amennyiben nem ugyanazt a nevet választotta ki a zsűri). Ő úgyszintén egy 50 alkalomra szóló bérletet kap. Az ötletelők között további két, hasonlóképpen 50 alkalomra, 2 személyre szóló fürdőbérletet sorsolunk ki.

Elment a Gomba, jön a fürdőkomplexum. Fotó: Schmidt Andrea

Elment a Gomba, jön a fürdőkomplexum.
Fotó: Schmidt Andrea

Még egy hétig bontanak

Nem lehet ráismerni a volt Gomba környezetére: az újszegedi gyógyfürdő eltűnt a szemünk elől, a munkások most az utolsó medence betonját szedik fel, s már a földdel váltak egyenlővé a bontásra kijelölt házak is. Csak a fürdő kéménye álldogál egymagában – mutatott az építési törmelékből kiemelkedő létesítménymaradványra Hegyes Zoltán, a bontást végző Szeviép Zrt. vállalkozási főmérnöke. Arra a kérdésre, mikor fejeződik be a bontás, azt a választ kaptuk, hogy még egy hét áll a cég rendelkezésére. Az eredeti határidő ugyan augusztus 23. volt, de a munkaterület átadását 30-áig kitolták.

Ujjé, a fantázia végtelen!

Olvasóink ötletes neveket találtak ki eddig. Az UJJÉ például annak a rövidítése lehetne, hogy Újszegedi Játék- és Élményfürdő. Az ebből adódó szlogen az Ujjé, a Ligetben nagyszerű! szinte kínálja magát. Kaptunk javaslatot Napsugár-, Fényjáték-, Fényözön-, Délibáb-fürdőre is. Sokan a Szegeden már bevált nevekhez ragaszkodnának: a Napfényhez, a Szeged vagy Tisza Gyöngyéhez, és a Napsugárhoz. Végtelen azon ötletek száma, amelyek az Aqua előtaghoz illesztenek elnevezéseket.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!