Szeged és környéke

2008.08.13. 21:00

Teszteltük is: Ismerik feleségüket a szegedi férjek

Szeged - Kedvenc virág, hobbi, házassági évforduló. Három férjet teszteltünk, mennyire ismerik a feleségüket. Néhány válaszban természetesen volt eltérés, de – a közhiedelemmel ellentétben – a házasságkötés dátumára mindhárman emlékeztek.

Kovács Kriszta

Kíváncsian fogott hozzá a három férj az általunk összeállított tízpontos kérdéssor megválaszolásának, amit azért készítettünk, hogy kiderüljön: mennyire ismerik a feleségüket. Volt, aki „a biztonság kedvéért" több lehetőséget is mondott egy-egy kérdéshez, volt olyan, aki puskázni próbált. Utóbb kiderült: nem volt okuk a nagy izgalomra. Olvasóinkkal azért a hibáikat is megosztjuk.

– Mikor volt utoljára fodrásznál a feleségem? – gondolkozott Dózsa Gábor. – Nem tudom, gyakran ő csinálja magának a frizurát. Körülbelül három hete lehetett – mondta bizonytalanul. Az SZKT ügyvezető igazgatójának ez volt az első tévedése. Felesége, Dózsa Zenta ugyanis egy héttel korábban bízta szakemberre hajkoronáját. A második és egyben utolsó tévedés az volt, hogy Dózsa Gábor azt hitte, nejének nincs kabalája, Zenta azonban azt írta, van: egy fából faragott trolibusz.
A második „áldozat" Andrejcsik István volt. Az operaénekes nevetve fogadta ötletünket, majd izgatottan állt neki a teszt kitöltésének. Varga Málna Anikóval több mint tizenhét éve házasok. Feleségével egymás mellett írták a válaszokat. Puskázni azonban nem tudott.

Andrejcsik István feleségével, Varga Málna Anikóval. Az operaénekes nem tudott puskázni. Fotó: Karnok Csaba

Andrejcsik István feleségével, Varga Málna Anikóval. Az operaénekes nem tudott puskázni. Fotó: Karnok Csaba
– Ezek olyan kérdések, amikre én sem tudom a választ – mosolygott Anikó. Majd kíváncsian nézték, van-e egyezés a két kérdéssor megoldásában. – A liliom a kedvenc virágod? – kérdezte a meglepődött férj. – Miért nem szóltál? Én mindig orchideát veszek neked! És ennyi év alatt még nem szeretted meg? – viccelődött a baritonista, aki emellett még arra sem emlékezett, hogy felesége néhány hónapja vásárolt magának utoljára ruhát.

A kérdések

Tesztünkben a kedvenc ételre, országra, virágra, filmre és sportágra kérdeztünk rá. Kíváncsiak voltunk, tudják-e az urak, hogy mi a nejük hobbija, van-e kabalája. Időpontok közül a házassági évforduló dátumát tudakoltuk, és azt, tudja-e, mikor volt a feleség utoljára fodrásznál, és mikor vásárolt magának utoljára ruhát vagy cipőt.

A harmadik párt találomra szólítottuk meg, hogy töltse ki a papírt. Tóth Lajos rögtön vállalkozott a feladatra.
– Nem szoktam virágot venni a feleségemnek, ezért nem is tudom, melyik lehet a kedvence. Talán a muskátli – töprengett a nyugdíjas üzemmérnök. – Ez nem azt jelenti, hogy nem lepem meg olykor. De inkább valami hasznosabbat vagy tartósabbat veszek neki, például parfümöt – mesélte. Hamar kiderült azonban, hogy nejének, Editnek nincs kedvenc virága. Tóth Lajos pedig még egy dologban tévedett. Úgy tudta, felesége a rakott ételeket szereti. Edit azonban a sajtra szavazott.
A három nyolcvanszázalékos teszt szép eredmény. A kedvenc filmet és a hobbit egyik férj sem tévesztette el. A házassági évforduló dátuma pedig egyértelműen belevésődött emlékezetükbe.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!