Szeged és környéke

2008.08.18. 23:16

Tévedésből négy órára lezárták a szegedi rakpartot

Szeged - Hétfő reggel 6 órakor lezárták a szegedi rakpartot, mire a már amúgy is nagyon lassú belvárosi forgalom azonnal megbénult. Később kiderült, tévedés történt, a rakpartzárat 10-kor feloldották.

Munkatársunktól

Az augusztus 20-i ünnepségek előkészületei miatt este ismét lezárták a forgalom elől a Belvedere és az árvízi emlékmű közti szakaszt, a rakpartzár csütörtök délelőtt 10 óráig tart.

Szegeden, a Felső Tisza-parton tegnap reggel hat órától – a Huszár Mátyás rakpart lezárása miatt – a belváros és a rakpart felé tartó forgalom lelassult és feltorlódott. A gépjárművek a Tisza Lajos körúton haladhattak tovább, a Dózsa György utca és az Anna-kút felé. Az átépítése miatt ugyancsak lezárt Anna-csomópont előtt az autósok újabb irányváltásra kényszerültek, a Takaréktár utca vagy a Madách utca felé folytathatták az útjukat.

– Nem tudtuk, hogy a rakpart le van zárva a forgalom elől – válaszolta megkeresésünkre Szenti Szabolcs. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később azzal egészítette ki az iménti mondatát, hogy információik szerint az augusztus 20-i rendezvények előkészületei miatt a Szegedi Polgármesteri Hivatal záratta le a területet.

Szélpál Gábort, az augusztus 20-i rendezvények lebonyolításáért felelős Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatóját meglepte, hogy a rakpartot reggel lezárták, nem tudta, hogy miért, „ugyanis az engedély hétfő este nyolctól csütörtök délelőtt tíz óráig szól".

Olyanok is voltak, akik nem törődtek a terelőtáblákkal, behajtottak a rakpartra. Fotó: Schmidt Andrea

Olyanok is voltak, akik nem törődtek a terelőtáblákkal, behajtottak a rakpartra.
Fotó: Schmidt Andrea

A polgármesteri hivatalnál fél kilenckor türelmet kértek, akkor még nem tudták megmondani, hogy ki és miért terelte el a rakpart felé tartó forgalmat reggel hat órától, amikor csak este nyolc órától lehetett volna. A közterület-felügyelők sem tudtak válaszolni ugyanezekre a kérdésekre.

Hat órától kilenc óráig semmi nem történt a rakparton, azaz semmi nem utalt arra, hogy a szegedi közlekedésben fontos utat miért kellett lezárni a forgalom elől. Egyébként néhány gépjármű vezetője nem törődött a terelőtáblákkal, és behajtott a kihalt útszakaszra.

– Megszüntettük a rakpartlezárást – tájékoztatta lapunkat negyed 11-kor Molnár László. A városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, hogy tévedés történt, reggel hat órakor csak a megállni tilos táblákat kellett volna kihelyezni, nem a behajtani tilos és a terelőtáblákat.

– Mi hibáztunk! Tévedésből mi zártuk le a rakpartot reggel hat órakor este nyolc helyett, de már ismét lehet közlekedni rajta – nyilatkozta lapunknak Serege János, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. városüzemeltetési részlegvezetője.

A rakpartot este nyolc órakor ismét lezárták, az útzár csütörtök délelőtt tíz óráig tart.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!