Szeged és környéke

2008.08.30. 13:32

Villanyoszlop állította meg a balesetet okozó fiatalokat

Szatymaz - Egy diszkóból hazatérő csapat sodort el autójával egy fiatal lányt, majd villanyoszlopnak csapódtak Szatymazon szombat hajnalban. A fiatalok a baleset után az autót hátrahagyva, segítségnyújtás nélkül elmenekültek. A nő szerencsére csak könnyebben sérült meg. Az öt fiatalt nem sokkal később elfogták.

Delmagyar.hu

A szerencsének és egy sóderkupacnak köszönheti, hogy nem történt nagyobb baja annak a fiatal lánynak, akit szombaton hajnalban sodort el egy autó Szatymazon.

– A barátommal reggel öt óra körül értünk haza egy buliból. Kiszálltam a kocsiból, becsuktam az ajtót. Ekkor vettem észre a közeledő autót. Nagyon gyorsan jött, átsodródott a szembe levő sávba, egyenesen felém tartott. Csak annak köszönhetem, hogy nem történt nagyobb bajom, hogy a kocsit megdobta a ház előtti sóderkupac, így csak a visszapillantójával sodort el. Elestem. A kocsi továbbhajtott, és a villanyoszlopnak csapódott. Feltápászkodtam, és utánuk mentem. Vaksötétben, a mobilommal világítottam a srác arcába. Addigra csak ketten álltak a kocsi mellett. Közöltem, hogy rendőrt hívok, erre ők is elszaladtak – emlékezett vissza a lány, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Villanyoszlop állította meg a balesetet okozó fiatalokat Szatymaznál.

Villanyoszlop állította meg a balesetet okozó fiatalokat Szatymaznál.
A hátrahagyott autó tulajdonosa menekülés közben felhívta a mórahalmi rendőrőrsöt, és azt mondta, az éjszaka folyamán ellopták az autóját – így próbálta elterelni a gyanút magáról.

Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, a Szegedi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály munkatársai a baleset után néhány órával azonosították azt az öt fiatalt, aki az utóban ült, s előállították őket. Kiderült: a sofőr ittasan vezetett.

Az elsődleges megállapítás szerint a sofőr ittasan vezette járművét.

Az elsődleges megállapítás szerint a sofőr ittasan vezette járművét.
Ottjártunkkor egy helybelitől megtudtuk, az autót vezető férfi ugyanabban az utcában lakik, mint az a lány, akit elsodort. A sofőrt is szerettük volna megkérdezni a történtekről, de hiába álltunk a ház előtt, senki nem nyitott ajtót.

A Szegedi Rendőrkapitányság ittas járművezetés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Az ellen a fiatalember ellen, aki menekülés közben bejelentette a rendőrségen, hogy ellopták az autóját, hatóság félrevezetése miatt is eljárás indulhat.

Száguldozók

A szatymazi 5425-ös úton élők régóta rettegtek attól, hogy egyszer baleset történik. Kulcsár Csaba, annak a háznak a tulajdonosa, amely előtt a villanyoszlopnak csapódott az autó, elmondta, esténként életveszélyes kilépniük az utcára. – Eszméletlen gyorsasággal száguldoznak itt, mintha országúton lennének. Nagy baj, hogy nincs kitéve tábla, ami jelezné, hogy emberek laknak, és hajtsanak lassabban. A másik nagy gondot pedig az jelenti, hogy nincs közvilágítás, így esténként vaksötétben kell közlekednünk – mondta felindultan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!