Szeged és környéke

2008.09.14. 18:39

A 60 éve született Baka Istvánra emlékeznek

Szeged - „Én itt vagyok – Üzenet Új-Huligániából" címmel idén is megrendezi a Baka István Alapítvány a Somogyi-könyvtárral közösen az 1995-ben elhunyt szegedi költőről elnevezett vers-, énekeltvers- és prózamondó versenyt.

Munkatársunktól

A versenyre középiskolás és felnőtt kategóriában nem hivatásos vers- és prózamondók jelentkezését várják. A versenyzőknek három művet kell megtanulniuk: Baka István egyik művét és egyik műfordítását, valamint egy verset vagy prózát az egyetemes magyar irodalomból. Jelentkezési határidő: október 1. A döntőt november 22-én, Szegeden, a Somogyi-könyvtárban rendezik meg. Jelentkezni lehet levélben vagy e-mailben a név, életkor (iskola, felkészítő tanár), levelezési cím, telefon, e-mail cím feltüntetésével és a választott művek listájával. Cím: Baka István Alapítvány, 6723 Szeged, Molnár u. 4. vagy e-mail: [email protected] Telefon: 62/630-286 vagy 635-281, mobil: 30/857-2218 és 20/254-1772.

A költő művei, műfordításai megtalálhatók a honlapján: www.baka.hu. Baka István idén lett volna 60 éves, ebből az alkalomból illusztráció- és fotópályázatot is hirdetnek középiskolások és felnőttek számára. A téma: a költő bármely műve vagy műfordítása. Az illusztrációk technikájának és méretének megválasztásában az alkotóknak teljes szabadságot biztosítanak. A fotókat papír alapon vagy internetes kiállítás formájában, a honlapcím beküldésével is elfogadják. Díjak mindkét kategóriában: 20, 15 és 10 ezer forint.

A színvonalas munkákból a Somogyi-könyvtárban kiállítást rendeznek, amit a vers- és prózamondó verseny döntőjével egy időben nyitnak meg. A művek beérkezési határideje: november 11. Bővebb információk, a pályázat részletes feltételei megtalálhatók az interneten: http://www.baka.hu/calendar/110.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!