Szeged és környéke

2008.09.01. 23:11

A keceli drogügyben végleges szakértői véleményekre várnak

Kistelek, Szeged - Végleges szakértői vizsgálatok után döntik el, hogy a keceli Korona diszkóban három hete eszméletlen állapotban talált öt fiatal – köztük két kisteleki és egy szegedi – férfi az ügyben indított büntetőeljárásban gyanúsított lesz-e, vagy tanú marad.

Munkatársunktól

– Az elsődleges szakértői vélemények szerint a keceli szórakozóhelyen rosszul lett öt fiatal férfi többféle kábítószert is fogyasztott, de meg kell várnunk a végleges szakértői véleményeket, a vér- és vizeletvizsgálatok eredményét. Az ügyben kábítószerrel visszaélés miatt indítottunk nyomozást, mind az öt fiatalt tanúként hallgattuk ki. Ha a végleges szakértői vélemények megerősítik, hogy kábítószert fogyasztottak, tanúkból gyanúsítottak lesznek – nyilatkozta lapunknak Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint azt korábban megírtuk, augusztus 9-én hajnalban öt eszméletlen fiatal férfit találtak a keceli Klub Korona diszkóban, mindannyiuknál életmentő beavatkozást végeztek, sikerült megmenteni az életüket. Napokat töltöttek kórházban. Már a helyszínen felmerült a kábítószer-túladagolás lehetősége.

Bezárták a diszkót

A keceli jegyző a történtek után bezáratta a Klub Korona diszkót, a szórakozóhely jelenleg sem üzemel. A diszkó tulajdonosa fellebbezett a határozat ellen, de másodfokú döntés még nem született.

Az öt férfi közül kettő kisteleki, egy szegedi. A Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet elsődleges vizsgálata szerint kábítószernek nem minősülő, de a szervezetben kábítószerré átalakuló anyagot is fogyasztottak. Egyiküknél egy szemcsepegtető fiolát találtak, amelyben a textil- és a vegyiparban is széles körben használt, folyékony anyagot (GDL) mutatott ki az intézet. Az anyag a szervezetben átalakul kábítószerré (GHD), azaz drogként fejti ki hatását. GDL-t mindannyian fogyasztottak, aminek birtoklása nem, de fogyasztása tiltott.

Mihályné Bornemisza Eleonóra nem árulta el, hogy az öt fiatal férfi mit mondott el tanúként, de azt valószínűsíteni lehet, hogy mindannyian tagadták, hogy drogot fogyasztottak volna. Ezt alátámasztja, hogy egy orvos az egyik, a keceli diszkóból hozzájuk beszállított férfi által neki elmondottakra hivatkozva közölte, nem fogyasztottak kábítószert.
A „szereplők" nekünk azt ígérték, elmondják, mi történt velük aznap éjjel és azóta, de meggondolták magukat. Környezetükből származó információink szerint „kijózanította" őket a rendőrségi eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!