Szeged és környéke

2008.09.01. 20:54

Czutor már nem jönne vissza

Szeged - Szegedet szereti, de nem költözne vissza a városba Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere. A zenészt Szigetről, SZIN-ről kérdeztük röviden – a szegedi koncert előtt. <br>

Munkatársunktól

– A legkomfortosabb fesztivál. Kényelmes közlekedni, minden közel van, tiszták a mosdók, vannak medencék – értékelte a szegedi Czutor Zoltán, az egykori Nyers és a Belmondo frontembere a Szegedi Ifjúsági Napokat. Az utolsó estén léptek fel. A zenész két hét betegség és egy négy napos, Zamárdiban rendezett Belmondo tábor – minden nap koncert – után érkezett a fesztiválra, ezért adódott a kérdés: hány napig bírja egyfolytában a bulizást.

– Minden nap úgy megyek haza fesztiválokról, hogy soha többet nem jövök ki, aztán másnap délutánra megint megjön a kedvem. Most volt életemben például az első olyan Sziget, amikor minden nap kint voltam. Két nagyon különböző zenei világú koncert tetszett a legjobban, a Sex Pistolsé és Rhoda Scotté. Az utóbbival kapcsolatban csak azt tudom ismételni amit olvastam róluk: az embernek visszaadja az élet jóságába vetett hitét.

A Czutor Zoltánból, Czutor Anettből, Pulius Tamásból álló formáció, a Czutorchestra trió mennyire jött be? – faggattuk a zenészt.
– Semennyire, de nem is ez volt a cél. Egy-két alkalommal meghívnak minket kávéházakba, leülünk a sarokba és ott zenélünk. Nem sikerorientált produkció, a saját szórakoztatásunkra hoztuk létre.

Czutor saját bevallása szerint nagyon szereti a várost, de nem tudna visszaköltözni. Budapesthez nem a pörgés miatt, hanem kényszerűségből ragaszkodik. Az indok klasszikus: ott sokkal több a lehetőség.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!