Szeged és környéke

2008.09.19. 00:44

Egyetlen pályázó akadt az EHÖK-elnökségre

Szeged - Határidőig három boríték érkezett, de ezek között csak egyetlen érvényes pályázat volt az SZTE EHÖK-elnöki tisztségére: Zelena Andrásé. A választmányi ülést szeptember 25-én tartják.

Gonda Zsuzsanna

Egyetlen érvényes pályázat érkezett a Szegedi Tudományegyetem EHÖK-elnöki tisztségére a múlt pénteki határidőig. A hallgatói önkormányzat ezt a szerdai elnökségi ülést követően közölte. Három borítékot kaptak, de ebből kettő ugyanannak a pályázónak a dolgozata volt. Az egyetlen érvényes pályázat Zelena Andrásé. Zelena a bölcsészettudományi karon 2007-ben kitüntetéssel végzett magyar és XX. századi irodalom szakon, jelenleg a gazdaságtudományi és bölcsészkar hallgatója. A jelölt korábban tagja volt az EHÖK felügyelőbizottságának, most pedig az SZTE szenátusának és az SZTE EHÖK választmányának, ahol a levelező szakos hallgatókat képviseli.

Ament Balázs, a hallgatói önkormányzat általános alelnöke elmondta: Zelena Andrásnak szeptember 25-éig van lehetősége pályázatát bemutatni a kari hallgatói önkormányzatok képviselőinek. A döntést a választmányi ülésen szeptember 25-én hozzák meg.

Ament Balázs lapunk kérdésére elmondta: nem várt nagy tolongást, ezért nem lepődött meg a csekély érdeklődésen, hiszen az EHÖK-elnök közszereplővé válik, reflektorfénybe kerül, amit kevesen vállalnak.
A posztért azért kellett pályázatot kiírni, mert Török Márkot, a korábbi elnököt két félévre eltiltották tanulmányai folytatásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!