Szeged és környéke

2008.09.02. 00:02

Első nap: Daninak tetszett az iskola

Szeged - Sok kis elsős tegnap lépte át életében először a Tisza-parti Általános Iskola küszöbét. Megilletődve szemlélték az iskolaudvaron összegyűlt tömeget. Tubak Dánielt szülei kísérték az első nap az iskolába, ahol nagyon jól érezte magát.

Kancsár Tímea

Volt csöppség, aki anyukája szoknyájába csimpaszkodott az évnyitó alatt, és itatta az egereket. Az 1. a osztályba járó gyerekek úgy vették körbe tanító nénijüket, Kovács Istvánné Ibolyát, mint kiscsibék a védelmező tyúkanyót.

– Rossz sorrendben vannak a falon a betűk. Az A után nem az E jön, hanem a B – figyelmeztetett a hatéves Tubak Dániel, mikor rápillantott az osztályterem falára. Daninak több előnye is van néhány iskolatársával szemben. Négyéves kora óta tud olvasni és számolni. Az is megkönnyítette az első napját, hogy nem egy vadidegen diáktársa, hanem a barátja, volt óvodás pajtása mellé ülhetett. Egész nap el sem mozdultak egymás mellől. Dani nem most volt először az épületben, egy éve jár ide sakkszakkörre. Azért neki is akadtak nehézségei: hiába szoktatták szülei a koránkeléshez az elmúlt héten, a tanévkezdés napján reggel fél hétkor még félálomban cipelte le apukája, Tubak Vilmos az emeleti szobájából.

Kovács Istvánné kérdezi Danit a többiek előtt. Fotók: Segesvári Csaba (Képgaléria Dani napjáról)


Az évnyitót követően a szülők még egy kicsit elidőztek a csöppségek mellett az osztályteremben, aztán szép lassan elszállingóztak. Egy puszi anya arcára, és már kezdődhet is az első tanítási nap. Az újdonsült iskolások még csak ismerkedtek egymással. Többé-kevésbé megtanulták, mikor kell jelentkezni, és mikor lehet beszélni. Az utóbbi feladatok még nehezen mentek az ovi után, némelyik kisdiák alig várta, hogy felpattanhasson a padból. Eljött a várva várt ebéd. A dajka nénikhez hasonlóan tegnap még a tanító nénik is lesték a kisdiákok minden kívánságát. A napköziben rajzoltak, és kimentek a közeli játszótérre, ahol kedvükre futkározhattak.

Dani jókedvűen, élményekkel telve ment haza az első nap után, azt mondta, alig várja, hogy ismét beüljön az iskolapadba.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!