Szeged és környéke

2008.09.24. 19:24

Éremeső a tűzoltók világbajnokságán

Szeged - Negyvenöt ország közel ötezer versenyzője vett részt a Liverpoolban nemrégiben megrendezett tűzoltó-világbajnokságon. A kétévente megrendezett erőpróbán a magyar csapat 16 arany-, 20 ezüst- és 6 bronzérmet szerzett. Az érmek számát két Csongrád megyei tűzoltó: a szegedi Szentesi Szabolcs és a vásárhelyi Faragó Zoltán is gyarapította.

Korom András

Túlszárnyalták a magyar tűzoltók a Liverpoolban rendezett tűzoltó-világbajnokságon a magyar olimpikonok idei eredményét. Míg Pekingből olimpikonjaink 3 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel tértek haza, addig az angliai erőpróbán tűzoltóink 16 aranyat, 20 ezüstöt és 6 bronzérmet szereztek. Az érmek számát a szegedi Szentesi Szabolcs és a vásárhelyi Faragó Zoltán is gyarapította.

A két tűzoltónak két hónapja volt a felkészülésre, igaz, saját versenyszámaikban profiknak számítanak. Faragó Zoltán a vásárhelyi Darts Klub alelnöke, illetve a Hódmezővásárhelyi Terep- és Vadászíjász Egyesület pályaedzője, így mindkét versenyszámban rajthoz állt. Az íjászatban az ötödik helyet szerezte meg, úgy, hogy a kétnapos verseny első napján száz kilométeres szélben és szakadó esőben kellett eltalálnia a hetven méterre lévő céltáblát. A darts páros versenyébe való nevezésre pedig úgy beszélte rá Szabolcsot. Érdemes volt, hiszen ezüstérmesek lettek. Azon nem lehet csodálkozni, hogy angol csapat szerezte meg az első és a harmadik helyet is.

A szegedi Szentesi Szabolcs összesen négy ezüstérmet hozott haza Liverpoolból. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi Szentesi Szabolcs összesen négy ezüstérmet hozott haza Liverpoolból.
Fotó: Karnok Csaba

Szentesi Szabolcs igazából egyetlen versenyszámra, az úszásra koncentrált felkészülése idején. Nem véletlen, hiszen korábban a békéscsabai, majd utóbb a Szegedi Úszóegylet versenyzője volt. A száz- és ötvenméteres hátúszásban is ezüstérmet szerzett tűzoltó szép eredménynek tartja ezt, hiszen az a David Ortega győzte le mindkét számban, aki 2000-ben megnyerte a Helsinkiben rendezett felnőtt Európa-bajnokságot.

Faragó Zoltán a párosban szerzett ezüsttel. Fotó: Karnok Csaba

Faragó Zoltán a párosban szerzett ezüsttel.
Fotó: Karnok Csaba

– Tudtam, hogy nagyon jó, hiszen 1995-ben a genfi ifjúsági világbajnokságon már versenyeztünk együtt – mondta Szentesi Szabolcs, aki ráadásként tagja volt a szintén ezüstérmet szerzett magyar sárkányhajócsapatnak is.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!