Szeged és környéke

2008.09.05. 21:58

Erős emberek versenye a Tisza-parton

Szeged - A lábbeli lényeges: a betonon jól tapadó hegymászó cipő az igazi. A magasság, a súly, az erős vádli, a combizmok döntőek lehetnek, de a kitartás a legfontosabb – sorolta a 22 éves, 120 kilós Nagy Péter.

Kancsár Tímea

A lábbeli lényeges: a betonon jól tapadó hegymászó cipő az igazi. A magasság, a súly, az erős vádli, a combizmok döntőek lehetnek, de a kitartás a legfontosabb – sorolta a 22 éves, 120 kilós Nagy Péter a kamiont húzó erős ember legfontosabb ismérveit tegnap, a nemzetközi tiszai halfesztivál országos bajnokságán.

Szegedi sporttársával, a 34 éves, 145 kilós Malatinszki Tamással és még öt versenyzővel kamionhúzásban mérték össze erejüket. A szegediek többszörös magyar bajnokok.

A nézők a rakpart lépcsőiről biztatták a másik versenyszámban, az autótartásban szereplő hét versenyzőt is. Fel kellett emelni egy személyautó hátulját, és minél tovább tartani.

A szegedi Malatinszki Tamás 145 kilóját vetette latba. Fotó: Frank Yvette

A szegedi Malatinszki Tamás 145 kilóját vetette latba. Fotó: Frank Yvette
A tiszaújvárosi Csikós Lóránt a tenyér és az alkar erősségét említette. A versenyzők szerint a kamiont megmozdítani a legnehezebb. Ha egyszer már sikerült, húsz méterre elhúzni megadott időn belül – onnan már könnyen megy a többi.

Autótartásban a debreceni Lóska Sándor lett a bajnok, kamionhúzásban Szabó Zsolt nyert Földesről, második Nagy Péter lett. A harmadik helyet Malatinszki Tamás szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!