Szeged és környéke

2008.09.08. 21:40

Érsek Dóra máris megszerette Szegedet

Szeged - Magánénekesként szerződtette a Szegedi Nemzeti Színház Érsek Dórát. A fiatal mezzoszoprán a mai Nyitány-gálán mutatkozik be, majd több főszerepben is láthatjuk az évadban.

Munkatársunktól

– Meghallgatásra jelentkeztem Gyüdi Sándornál, aki meglepetésemre nemcsak szerepet, hanem társulati tagságot is ajánlott. Boldog vagyok, hogy Szegeden lehetek, szabadúszó hegedűs férjemmel és ötéves kisfiammal már ide is költöztünk, élvezzük ezt a csodálatos, szerethető várost – mondja Érsek Dóra, aki a győri főiskolán Németh Judit növendékeként végzett, majd a zeneakadémián Kovalik Balázs osztályában Gulyás Dénes és Nádor Magda tanítványaként szerzett operaénekesi diplomát. Jelenleg a Zeneakadémia doktorandusza, a 21. századi operajátszásból írja disszertációját. Az emlékezetes Mozart-maratonban Donna Elviraként sikerrel lépett fel a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Érsek Dóra a ma esti Nyitány-gálán mutatkozik be. Fotó: DM/DV

Érsek Dóra a ma esti Nyitány-gálán mutatkozik be. Fotó: DM/DV
– Bár a kedvenc szerepem A rózsalovag Octavianja és a Werther Charlotte-ja, örülök, hogy Szegeden elénekelhetem majd Cherubinót a Figaro házasságában. Elsőként az Adriana Lecouvreurben Bouillon hercegnő szerepében mutatkozom be, hasonlóan szép feladatom lesz Judit A kékszakállú herceg várában, az évad végén pedig a Faust elkárhozásában Margitot éneklem. Szeretem az összetett énekes-színészi feladatokat, a modern zenés színházat, alig várom, hogy a német rendezővel megkezdjük a Cilea-opera próbáit – árulja el Érsek Dóra, aki a mai Nyitány-gálán Rosina Kavatinája mellett Gershwin-dalokat énekel.

Sikeres versenyző

Érsek Dóra 2002-ben második lett a szegedi Simándy József, valamint a budapesti Kodály énekversenyen, megnyerte az Ádám Jenő Dalversenyt. 2005-ben Bayreuthban a „La Voce" nemzetközi dalversenyen megosztott második díjat kapott úgy, hogy az első díjat nem adták ki, Bécsben a Hilde Zadek Nemzetközi Énekversenyen különdíjjal jutalmazták.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!