Szeged és környéke

2008.09.05. 22:29

Hirdetésben keresik Antalt

Szeged - Eltűnt Ancsányi Antal – állt a szeptember 4-i Délmagyarország hirdetései között a nem hétköznapi szöveg. Tárcsáztuk az ugyanitt megadott telefonszámot, egy asszony kétségbeesett hangon szólt bele: a fiukról van szó, nem tudják, hová tűnt.

Munkatársunktól

Újsághirdetésben keresi fiát egy dorozsmai házaspár. A Délmagyarország szeptember 4-i számában, az apróhirdetések között találtuk: ifj. Ancsányi Antal augusztus 4-én munkába ment, azóta nem tért haza.

Augusztus 7-én jelentették a dorozsmai szülők a rendőrségen, hogy nem tudják, hol van a fiuk. Hosszú napokig nem történt semmi. Majd három héttel az eltűnés után telefonáltak a rendőrök: megtalálták Antal kocsiját a Nagyszéksós dűlőnél, egy kukoricás mellett.

– A kukoricás tulajdonosa hívta a rendőröket az elhagyott autó miatt, akik a rendszám alapján rájöttek: az én fiamé. Ekkor hívtak engem – meséli könnyes szemmel Ancsányi Antalné Török Anna, a férfi 68 éves édesanyja.

Antal édesanyja sírva mondta: nem tudja, miért és hová ment el a fia. Fotó: Segesvári Csaba

Antal édesanyja sírva mondta: nem tudja, miért és hová ment el a fia. Fotó: Segesvári Csaba
A rendőrök, miután beszéltek Annával, visszamentek a kocsihoz. Ahogy az anya meséli, nagy volt a meglepetésük, mert valahonnan előkerült Antal: bent ült az autójában. Azt mondta a rendőröknek, csak a kukoricákat nézi. Bevitték a kapitányságra, és felvették a jegyzőkönyvet. Majd elengedték a 48 éves férfit.

Rendőrségi listán

A felnőttkorú, beszámítható személy kérheti: ne értesítsék a családját arról, hol tartózkodik. Ancsányi nem kérte, mert Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette: egy hete ismét az eltűntek között tartják számon.

Mire a szülők megérkeztek a rendőrségre, a fiukat már nem találták ott.
– A rendőrök semmit nem mondtak – panaszolja az idős asszony. – Hazamentünk és vártunk, de a fiam nem került elő.

Pár nappal később, augusztus utolsó hetében ismét jelentették a hatóságnál: nincs meg Antal, keressék.

A szülők nem értik, mi lelte a fiukat, aki semmi jelét nem adta annak, hogy bármi problémája lenne, vagy hogy el akarna menni otthonról.
– Szólhatott volna, ha valami baja van. De nem mondott semmit. Nagyon érzékeny ember, de nem értjük, miért ment el szó nélkül – hitetlenkedett a 71 éves édesapa.

Ancsányi Antal a szülők elmondása szerint 14 éven keresztül rendszeresen bejárt dolgozni a szegedi szalámigyárba, ahol csoportvezető volt. Az édesanyja azt mondja, még betegszabadságon sem volt sosem. A férfinak felesége, élettársa, gyermeke nincs. A szülők és négy testvére – tanácstalanok.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!