Szeged és környéke

2008.09.08. 11:34

Kéziszótárak a Grimmtől

Szeged - Az 1996-ban alapított szegedi Grimm Kiadóról ma már mind többen tudják: Magyarország egyik új szótárkiadójáról van szó, amely mostanában sikert sikerre halmoz.

Munkatársunktól

A Magyar Tudományos Akadémia tavaly meghirdetett versenyén a Borbás László vezetésével működő cég két kötete, a Hessky Regina főszerkesztő jegyezte Német–magyar kéziszótár és a Mozsárné Magay Eszter–P. Márkus Katalin szerzőpáros Angol-magyar, magyar–angol tanulószótára elnyerte a Kiváló magyar szótár címet. Ennek fényében nem meglepő a Magyar Termék Nagydíj, amit kéziszótáraival nyert el a kiadó.

A szegedi alkotóműhely az elmúlt 12 évben – a modern kori szótártörténetben egyedülálló módon – több mint 30 új szerkesztésű szótárral gazdagította az igényes szótárak piacát. Erre magánkézben lévő kiadó esetében az elmúlt 150 évben nem volt példa. A magyar szótári környezetre rákényszerített kategóriákat – nagyszótár, középszótár, kisszótár – újrafogalmazták a szótárhasználók igényei alapján.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!