Szeged és környéke

2008.09.09. 21:51

Novemberben költözik a rektori hivatal

Szeged - November közepén költözik a rektori hivatal, ki a Honvéd térre, ki a TIK-be. A Dugonics téri épületben csak a JATE-klub marad, de szintén csak a felújítás kezdetéig.

Munkatársunktól

November közepén lekapcsolják a villanyt, elzárják a fűtést, és elköltözik a Dugonics téri épületből a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatala. November közepére végeznek ugyanis a kivitelezők a Honvéd téri épület átalakításával. A gazdaságtudományi kar korábbi „lakhelyén" festenek, gipszkarton falakat húznak fel, csempét javítanak. A munka jórészt állagmegóvás. Ide költözik tehát a rektori hivatal egyik része, a többiek – így például Szabó Gábor rektor irodája is – a TIK-be. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki hivatala a Tisza Lajos körútra megy a műszaki igazgatóság helyére. A műszaki igazgatóság számára pedig a Szentháromság utcában bérel helyet az egyetem.

Korábban megírtuk: egy 7,7 milliárd forintos fejlesztési program részeként tizenegy épületet újít fel és egyet épít az egyetem. A rektori hivatal „tartalmilag" igen, de építészetileg nem változik, csupán annyiban, hogy a belső udvart beépítik. Viszont teljesen felújítják a mára már statikailag és érintésvédelmi szempontból is életveszélyes műemlék épületet.

Az engedélyeztetés és a közbeszerzések lebonyolítása után, 2009 második felében kezdődik a kivitelezés. Amikor az építkezés elkezdődik, az épület pincéjében lévő JATE-klubnak is el kell költöznie, addig azonban marad az egyetemi szórakozóhely. November közepétől tehát ők lesznek az egyetlen lakói az épületnek.

Láda az esőben

A rektori hivatal olyan rossz állapotban van, hogy komolyabb eső esetén fehér műanyag ládákat pakolnak szét az ott dolgozók az irodákban, hogy abba folyjon a víz. A lepotyogó vakolat miatt több parkoló autó is megsérült már. Az egyetem peren kívül egyezett meg a tulajdonosokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!