Szeged és környéke

2008.09.18. 22:25

Nyitna a Pinceszínház

Szeged - Már több mint két éve bezárt a szegedi Pinceszínház, 2006 júliusában egy nyári felhőszakadás után a víz teljesen elárasztotta az otthonául szolgáló Horváth Mihály utcai pincét.

Munkatársunktól

A magánteátrumot akkor már hat éve családi vállalkozásban üzemeltető színészházaspár, Kancsár József és Kancsár Orsolya úgy döntött: új játszóhelyet keres. Az Olasz Kulturális Intézetnek is otthont adó Dugonics tér 2. számú épület udvaráról nyíló, 250 négyzetméter alapterületű pincét ajánlotta fel cserebérleményként az IKV Zrt.. A szerkezetkész helyiség színházzá alakítása már tavaly megkezdődött, először 2007 őszére, majd idén tavaszra tervezték a nyitást. Az építkezés azonban elhúzódott, a költségek is egyre emelkedtek.

Kancsár József, a Pinceszínház igazgatója elmondta: a munkálatok utolsó fázisához érkeztek, a szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése után október végén szeretnének nyitni Shakespeare Othellójával, amit Ádám Tamás rendez. A magánszínház régi csapata kiegészülne több olyan színésszel, akinek erre az évadra már nem újították meg a szerződését a Szegedi Nemzeti Színházban. Zsótér Sándort is hívták rendezni, Harsányi Attila a Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámát játssza, vendégprodukcióként Fekete Gizi nyáron nagy sikert aratott önálló estjét is átvennék. Az új játszóhely alkalmas lesz kiállítások, könyvbemutatók megrendezésére is.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!