Szeged és környéke

2008.09.05. 23:25

Sándorfalván megint rabsicok garázdálkodtak

Sándorfalva - A biztonsági őrök értesítették a rendőrséget csütörtökön este, hogy az egyik sándorfalvi halastóból illetéktelenek halakat fognak ki.

Munkatársunktól

A szatymazi rendőrök a helyszínre siettek, de a rabsicok biciklire pattantak, és elmenekültek. Rövid üldözés után Sándorfalván sikerült egyiküket elfogni, akinél zsákba rejtve 29 darab, összesen mintegy 50 kilónyi tükörponty volt, valamint a hatályos jogszabályok alapján horgászásra nem alkalmazható, úgynevezett hármas horog. A közel 40 ezer forintot érő halakat a rendőrség lefoglalta, és a 28 esztendős helybeli fiatalembert a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi jelenleg vagyon elleni bűncselekmény miatt jogerős büntetés hatálya alatt áll – a szabadságvesztésből januárban 1 évre feltételesen szabadlábra bocsátották. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására. Társát még keresik. Azt is vizsgálják, hogy nem merült-e fel állatkínzás gyanúja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!