Szeged és környéke

2008.09.24. 16:47

Ujhelyi a sas, Gyimesi a légy?

Szeged - Mégsem perelte be Ujhelyi István szocialista országgyűlési képviselő Gyimesi Lászlót, a Fidesz szegedi elnökét. Akkor miért állította, hogy igen? – kérdezi Gyimesi, Ujhelyi klasszikus mondással válaszol. <br>

Gonda Zsuzsanna

Nem perelte be a Fidesz szegedi elnökét Ujhelyi István MSZP-s országgyűlési képviselő, pedig ennek az ellenkezőjét állította – erről a nem beperelt Gyimesi László tartott szerdán sajtótájékoztatót a bíróság épülete előtt és hivatalos igazolást is mutatott. Ujhelyi István és Nyakó István szocialista politikusok erdélyi szereplése kapcsán követelte Gyimesi László Ujhelyi távozását a közéletből. Ujhelyi erre reagálva mondta lapunknak szeptember 17-én: – Gyimesi László olyanokat ad a számba, amiket nem mondtam, ezért bepereltem. Elegem van abból, hogy mást sem csinál a Fidesz Szegeden, mint személyeskedik.

Gyimesi szerint nebuló stílus az, hogy „olyat mondunk múlt időben, ami meg sem történt." Szerdán egyébként ismételten felszólította a szocialista politikust, hogy távozzon a politikából.

– Továbbra is olyan mondatokért támadnak, amiket nem én mondtam, a személyeskedés folytatódik – mondta Ujhelyi István az erdélyi fórum utóéletével kapcsolatban, és hozzátette: Gyimesi ezúttal sem beszélt Szeged fontos kérdéseiről a sajtótájékoztatóján.

A perrel kapcsolatban pedig így fogalmazott: – Azt üzenem az általam egyébként kedvelt kortársamnak, Gyimesi Lacinak, hogy a közleménye annyira nívótlan volt, hogy nem akartam ezzel terhelni az igazságszolgáltatást. Egyébként pedig: a sas nem kapkod legyek után.

Az erdélyi szereplés

A két szocialista politikus Nagyváradon, zárt ajtók mögött beszélgetett az RMDSZ fiatal polgármestereivel és képviselőivel. A tanácskozáson Nyakó István egyebek mellett azt mondta, hogy „minden szavazat számít, az meg, hogy hogyan szereztük meg, soha ne derüljön ki". Az MSZP szóvivője azt is mondta, hogy „ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit".

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!