Szeged és környéke

2008.11.18. 09:28

Elmarasztalták a cigányozó tanárnőt

Szeged - Egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblán az az egykori mórás tanárnő, aki kollégáival orknak, „C"-nek, cigónak, norvégnak és tücsöknek nevezte roma tanítványait egy nyilvános fórumon.

Delmagyar.hu

A fegyelmi eljárás során csupán két fórumozó tanárt tudtak egyértelműen beazonosítani. Mint azt korábban megírtuk, egyikük a fegyelmi vizsgálatot megelőzve kérelmezte az érintett iskola vezetőjétől, hogy közös megegyezéssel szüntesse meg közalkalmazotti jogviszonyát. Az igazgató ezt el is fogadta.

A másik tanár esetében a fegyelmi bizottság elmarasztalta a tanárnőt, aki egy évvel később léphet előre a közalkalmazotti bértáblán. - A bizottság döntése az elbocsátásnál enyhébb, de a többi lehetőség közül a legszigorúbb büntetés – nyilatkozta lapunknak Kardos János. A szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője hozzátette: a fegyelmi vizsgálatban enyhítő körülménynek tekintették, hogy a tanárnő korábbi munkáltatója, valamint az integrációs programmal foglalkozó szakemberek pozitív véleményt fogalmaztak meg munkájával kapcsolatosan. A fegyelmi bizottság határozata november 26-án válik jogerőssé – tette hozzá.

Mint azt lapunkban korábban már olvashatták, a „Kolompár Iskolának" is csúfolt Móra Ferenc Általános Iskola egykori tanárai egy nyilvános internetes fórumon a folytatott csevegésben orknak, norvégnak, tücsöknek, cigónak, illetve „C"-nek nevezték roma származású diákjaikat.

A tanárok a szegregált intézmény megszűnése után mentorként segíthették tovább egykori roma tanítványaikat. A szegedi önkormányzat több tíz millió forintért létesített 16 és fél álláshelyet a Móra volt pedagógusainak.

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!