Szeged és környéke

2008.11.09. 22:03

Emeli a tétet jövőre a Szegedért Alapítvány

Szeged - Növeli a fődíjával és kuratóriumi elismeréseivel adható pénzösszeget a Szegedért Alapítvány – erről döntött az elnökség. A jövő márciusi gálaműsor mottója „Mester és tanítvány" lesz.

R. Tóth Gábor

– A Szegedért Alapítvány elnöksége október 31-én úgy döntött, hogy az idén rendelkezésére álló pénzt hatékonyabban osztja el: a fődíjjal adható összeget a jelenlegi 500 ezer forintról egymillióra, a három kuratóriumi díjét 350 ezerről 500 ezer forintra emeli – fogalmazott lapunknak Debreczeni Mónika, az alapítvány soros elnöke.

Az egyéb kuratóriumi pályázatok esetében is hasonlóan jártak el: megszüntették a néhány tízezer forintos, „apróbb" támogatásokat, e kategóriákban 100-200 ezer forintos összegeket osztanak ki. – A díjak súlyának növekedésével együtt azt várjuk, hogy a pályázatok színvonala tovább fog emelkedni.

– A férjem (Debreczeni Pál – a szerk.) által 20 éve alapított Szegedért Alapítvány mára valódi intézménnyé vált a városban. Az örök cél az, hogy az ügynek a jelenlegi nehéz gazdasági körülmények között is új támogatókat tudjunk megnyerni, természetesen a régiek megtartásával. Nagy értéknek tartom, hogy a kezdetekkor megfogalmazott politikamentességet a mai napig őrizzük. A 2009. március 7-i gálaműsor mottója a „Mester és tanítvány" lesz: a mesterek keze alatt felnövő új generáció továbbviszi a hagyományokat úgy, hogy egyben továbbfejleszti, megszüntetve megőrzi azokat. A „nagy öregek" örömmel átadják a stafétát az új nemzedéknek mind a díjazottaknál, mind az elnökség tagjainál bekövetkező esetleges változások esetében. Közösen kell vigyáznunk arra, hogy olyan megkérdőjelezhetetlen teljesítmények, egyéniségek kerüljenek mindkét helyre, melyek által biztosított a folytatás még sok évtizeden keresztül – vallott céljairól Debreczeni Mónika.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!