Szeged és környéke

2008.11.02. 20:58

Kétszer kétsávos lehet a Vásárhelyi Pál utca

Szeged - Ha a pénteki közgyűlés igenekkel, a Dél-alföldi Regionális Tanács pedig pénzzel támogatja, kétszer kétsávosra nő a szegedi Vásárhelyi Pál utca. Kerékpársáv és járda is szerepel a tervekben.

Munkatársunktól

Kétszer kétsávosra szeretné bővíteni a nagy forgalmú Vásárhelyi Pál utcát a szegedi városvezetés. Az erről szóló előterjesztést Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester készítette. A tervről a pénteki közgyűlés dönt.

Az alpolgármestert a részletekről kérdeztük. Az összesen nagyjából négyszázmillió forintos beruházáshoz a város – ha a közgyűlés elfogadja a javaslatot – 250 millió forint támogatást szeretne.

A Dél-alföldi Regionális Tanács ismét kiírt útfelújítási pályázatot, ezen indulna Szeged a Vásárhelyi Pál utca bővítésének tervével. A
támogatásként remélt összeg a maximális megnyerhető hozzájárulás.

Megszűnhet a dugó, ha elkészül a 400 milliós beruházás. Fotó: Miskolczi Róbert

Megszűnhet a dugó, ha elkészül a 400 milliós beruházás. Fotó: Miskolczi Róbert
A nagy villamosprojekthez kapcsolódó útrendezés a Pulz utcáig tart, egy, a Dégáz előtti gyalogátkelővel ér véget. Ehhez kapcsolódna, innen indulna a most tervbe vett beruházás. A kétszer kétsávos út az alpolgármester megfogalmazása szerint „szűken, de elfér", sőt egy másfél méteres zöld sávnak is lesz helye. Az utca végig kerékpársávot is kapna, amit nem csupán egy festett csíkkal választanának el. A biciklisek számára fenntartott út hat centiméterrel magasabban lenne, mint az autóké, és enyhe rámpával kapcsolódna az úthoz. A kerékpársáv átvezet majd a Móravárosi körútra.

Az útfelújítással, bővítéssel párhuzamosan a járdát is megépítenék az utca teljes hosszában, és a közvilágítást is javítanák. A Vásárhelyi utca–Bakay Nándor utca találkozásánál lévő körforgalmat kibővítenék. Az egyik irányból, a Pulz utca felől kétsávos lenne, a Bakay Nándor felőli „mellékága" egysávos.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgárpester szerint az útbővítés a közgyűlés és a regionális fejlesztési tanács támogatása esetén akár már jövő évben megvalósulhatna. 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!