Szeged és környéke

2008.11.28. 22:14

Kötbérez a város, ha csúszik a bicikliút

Szeged - Szeged kilenc pontján épül összesen hat kilométer bicikliút október közepéig – írtuk július végén, amikor az egyik vezető hazai építőipari cég, a Magyar Aszfalt Kft. megnyerte a közbeszerzést az önkormányzat hiánypótló bicikliút csomagjára. A meglévő összesen 53 kilométernyi hálózat bővítése 300 millió forintba kerül. A tizede önerő, a többi uniós támogatás.

Munkatársunktól

Ehhez képest a Tompai kapunál, a Kölcsey utcai szakaszon és a Kereszttöltés utcában még munkagépek dolgoznak, igen nagy erőfeszítésekkel. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester szerint ezeken a részeken közműkiváltások és szakhatósági engedélyek miatt kellett módosítani a határidőt december 5-ére. A Csongrádi sugárúti bicikliút sok vitát és átrajzolást megélt már, a mostani, végleges verzió szerint egy méterrel megtoldják a Rózsa utca és nagykörút közötti szakaszt, hogy a két szélén biztonságos sávot festhessenek fel a bicikliseknek. A Fő fasoron aszfaltozás helyett köveznek, mégpedig azért, hogy a védett platánsor nedvességhez juthasson.

A mérleg: Baktóban, a Dorozsmai úton és a Kossuth Lajos sugárúton a napokban kezdődik a műszaki átadás. A többi helyen az alpolgármester is bizonytalannak látja a december 5-i befejezést. Azt mondta, ha a kivitelező nem teljesít, kötbért kér a város.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!