Szeged és környéke

2008.11.17. 20:05

Lesz pénz a Feszty-körképre

Ópusztaszer - Felszállt a füst: megnyerte a megyei önkormányzat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark felújítására kért 463 millió forintot. Ebből nemcsak a körkép épületének rendbetételére jut pénz, de új kiállításra, s olyan fejlesztésre is, amely öt új munkahelyet teremt a parkban.

Munkatársunktól

Olyan levelet kapott a minap a megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna, melyet tavasz óta várt. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) közölte, hogy a pályázó önkormányzat 463 millió forintos uniós támogatást nyert az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark fejlesztésére. Ehhez a pénzhez 109 milliós önerőt ad hozzá a megye, így összesen 572 milliót költ a többségi tulajdonos arra, hogy a kiállítóhely növelje turisztikai vonzerejét.

A megyei önkormányzat sajtószolgálata tegnap azt közölte, hogy Ópusztaszeren egy új, modern kiállítás is készül, amely a magyarság középkori történelméről szól. Emellett a park területén ezer négyzetméternyi zöld területet rehabilitálnak, a Rotunda épületét pedig a felújítás mellett akadálymentesítik is. A beruházás öt új munkahelyet teremt a parkban.

Múlt héten azt írtuk, ez az év az ópusztaszeri beruházás szempontjából már elveszett. Hiába is születik meg a hivatalos döntés a pénz odaítéléséről, télen nem foghatnak hozzá az építkezéshez. Azt, hogy pontosan mikor kezdődhet a beruházás, még nem tudják a megyeházán. Először meg kell kötni a támogatási szerződést a DARFÜ-vel, majd ki kell írni a közbeszerzést, így biztos, hogy az érdemi munka valóban csak jövőre indulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!