Szeged és környéke

2008.11.18. 13:07

Mórahalom és a Naturtex nyert

Mórahalom - Nyitva az ablak - hatékonyság és szakértelem: ezzel a mottóval érkezett Szegedre, a Novotelbe tegnap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és az Energia Központ Kht. egy országos rendezvénysorozat keretében.

Delmagyar.hu

A szakmai napon az Új Magyarország fejlesztési terv környezet- és energia operatív programjának (KEOP) eredményeit összegezték. Az eseményen a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, Balogh László és az Energia Központ Kht. vezetője, Rajnai Attila együttműködési megállapodást írt alá.

A KEOP egyik pályázatán nemrégiben hirdettek eredményt, két megyei nyertessel: Mórahalom önkormányzata geotermikus energia hasznosítására 263 millió forintot, a vásárhelyi Naturtex Kft. megújuló energiaforrásokra épülő technológia kialakítására 31,5 milliót nyert.

Tegnap Szegeden arra hívták fel a figyelmet, hogy a KEOP-ban még mindig 21 milliárd forint áll rendelkezésre, a pályázatokat folyamatosan fogadják.

Címkék#Mórahalom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!