Szeged és környéke

2008.11.10. 21:54

Összekapcsolja az embereket a Homokhát Tv

11 településen fogható az egyéves Homokhát Tv. Duka Félix alapító-szerkesztő szerint műsoraikkal sikerült közelebb hozni egymáshoz a homokhátsági embereket.

– Érdekli az embereket, hogy a tőlük néhány kilométerre levő településen hogyan oldanak meg például egy olyan egyszerű dolgot, mint az adventi gyertya meggyújtása – fogalmazott Szabó Kati, a közelmúltban egyéves Homokhát Tv főszerkesztője.

A televízió létrejöttét hét település – Ásotthalom, Domaszék, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa és Zákányszék – polgármestere kezdeményezte Nógrádi Zoltánnál, a környék országgyűlési képviselőjénél. Alapításával Duka Félixet bízták meg.

– Egy néhány száz fős településnek – például Öttömösnek – soha nem lett volna esélye arra, hogy önálló televíziója legyen. A községek ráadásul közel vannak egymáshoz, családok tagjai laknak szomszédos falvakban, akik a televízió segítségével is közelebb kerülhetnek a másikhoz – magyarázta Duka.

Készül a Homokhát Tv műsora. A stúdióban Szabó Kati főszerkesztő és Szécsi Gábor operatőr-vágó. Fotó: Segesvári Csaba

Készül a Homokhát Tv műsora. A stúdióban Szabó Kati főszerkesztő és Szécsi Gábor operatőr-vágó. Fotó: Segesvári Csaba
A csatorna létét az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatain elnyert összegek biztosítják – a fent említett önkormányzatok havonta mindössze néhány ezer forinttal tudnak hozzájárulni a költségekhez. Fizetést így csak a televízió öt munkatársa – köztük két operatőr, a főszerkesztő, vágó, alapító szerkesztő – kap. A röszkei és zákányszéki stáb, valamint a településekről rövid híreket továbbító kapcsolattartók például ingyen állnak a Homokhát Tv rendelkezésére.

A csatorna 24 órában sugároz képújságot, melyben a településekről szóló hírek olvashatók. Szerkesztett adást szerdán és csütörtökön 18 és 20 óra között láthatnak a homokháti települések, valamint Kiskundorozsma, Forráskút, Zsombó és Bordány lakosai. Ezt vasárnap 14 órától megismétlik.

Szabó Kati elmondta: legnépszerűbbek portréműsoraik, ahol a homokháti települések díszpolgárait, jegyzőit, érdekes embereit mutatják be. De sokan nézik a focimeccseket is.

A televízió célja, hogy minden homokháti településen önálló stábot állításon fel. Ehhez a technikai feltételek adottak: 4 kamera, 3 számítógép, megfelelő állványok és stúdió áll rendelkezésükre.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!