Szeged és környéke

2008.11.27. 14:49

Romák, melegek, Magyar Gárda a REÖK-ben

Szeged - Bár olykor elbeszéltek egymás mellett a melegek, a cigányok, valamint a Magyar Gárda és a Jobbik képviselői a REÖK-ben megrendezett sajtófotó-kiállításon, de egy asztalhoz lehuppanva azt is elmondták, miben értenek egyet, és miben nem.

Delmagyar.hu

– Egy színházi előadás fontos pillanatát örökítették meg – mondta szinte töprengés nélkül Tóth Péter a szegedi Regionális Összművészeti Központban (REÖK) Egy térben címmel megrendezett kiállítás egyik fotója előtt. A képen két férfi látható, az utcán ülnek, az egyiknek vér folyik a fejéből, arca és ruhája is csupa vér. Társa hátulról tartja, mintha segítségre várnának.

Tóth Péter, a Magyar Gárda alapítója, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi szervezetének  elnöke Virágh Zsolttal, a Cigányönkormányzat szegedi szervezetének alelnökével és Szabó Tiborral, a Délalföldi Meleg Baráti Kör (DAMKÖR) elnökével néhány napja egy sajátos tárlatvezetésen vett részt a REÖK-ben.

Virágh Zsolt a cigányönkormányzat, Tóth Péter a Jobbik és a Magyar Gárda képviselője az esélyegyenlőségről és esélyegyenlőtlenségről. Fotó: Schmidt Andrea

Virágh Zsolt a cigányönkormányzat, Tóth Péter a Jobbik és a Magyar Gárda képviselője az esélyegyenlőségről és esélyegyenlőtlenségről. Fotó: Schmidt Andrea
– Az Egy térben címmel megtartott rendezvény célja teljesült, a különböző nézeteket valló csoportok képviselői egy asztalhoz ültek – mondta Herczeg Tamás, a REÖK igazgatója.

Szabó, Tóth és Virágh a XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítás mintegy négyszáz, a 2007-es év legfontosabb pillanatait megörökítő fotók előtt mondta el markáns véleményét többek között az esélyegyenlőségről és esélyegyenlőtlenségről, a magyar belpolitikai helyzetről, a politikusokról, a jogbiztonságról, a rendőrség eljárásáról, a Magyar Gárda és a melegek felvonulásáról.
 

var so = new

SWFObject("http://csp.picsearch.com/players/mediaplayer.swf?customimage=http%3A//csp.picsearch.com/img/A/F/-/1/thumb_AF-1Z3DA6UnC1zgXuem3EA/6.jpg&playlist=http%3A//csp.picsearch.com/playlist%3Fauth%3DBTSjlRVsz2GFesc5bMkTmdRF9pYOD2SW87uiBHUyshWY2zjv_QUG4EugT_jizco0BOJnN1l9g8J1_KAmsubuANnvWHKsPACpdHiMxv2jOBeOF66Jl-Ij48R3S8hg5PzGZPsK5Ka7m4C7Kux6z9UpiHaFkh1hC7KasM7_YSH5bUGUhCJbvoE7vyIn2s06tF5t3mSn1RRF_APqjYrEYpMe5OsdlKiOvlP9&fullscreenpage=fullscreen%3Fpermaid%3DAF-1Z3DA6UnC1zgXuem3EA&fsreturnpage=main%3Frequest%3Dframe%26permaid%3DAF-1Z3DA6UnC1zgXuem3EA&repeat=list&allowfullscreen=true&", "mediaplayer", "340", "292", "8", "#FFFFFF");

so.addParam("wmode", "transparent");

so.addParam("quality", "high");

so.addParam("width", "340");

so.addParam("height", "292");

so.addParam("allowScriptAccess", "always");

so.addParam("allowFullScreen", "true");

so.write("AF-1Z3DA6UnC1zgXuem3EA");

// ]]>


A tárlatvezetésen Szabó Tibor megértést kért a társadalomtól, megkérdezte, miért baj, hogy ők is szeretnének családban élni. Virágh Zsolt azt hangsúlyozta, hogy minden ember egyenlő esélyekkel születik, csak később nem mindenki kapja meg ugyanazokat a lehetőségeket. Tóth Péter egy kérdésre válaszolva elmondta, neki nincs baja sem a melegekkel, sem a cigányokkal, csak nem szereti, ha az előbbiek legalizálni szeretnék a párkapcsolatukat, és évente egyszer parádéznak, a cigányokban pedig a cigánybűnözés nem tetszik.

A bevezetőben említett fotón egyébként két német férfi látható. Másságuk miatt verték félholtra őket az egyik fővárosi szórakozóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!