Szeged és környéke

2008.11.06. 21:54

Szegeden büntethetik a képviselői hiányzást a frakciók

Szeged - Egyetértettek a szegedi közgyűlés frakcióvezetői Botka László arra vonatkozó javaslatával, hogy a következő évtől 10 százalékkal csökkenjen a szegedi önkormányzati képviselők tiszteletdíja.

Munkatársunktól

A polgármester ezt tegnap délután, a mai közgyűlést megelőző – egyébként nem nyilvános – egyeztetőfórumon javasolta. Mint azt már megírtuk: a szegedi közgyűlés bérköltsége egy évben 73 millió 654 ezer forint. Ennek 10 százaléka 7,3 millió forint. Ennyit takarítanának meg önmagukon a képviselők.

A frakcióvezetők a tegnapi megállapodás értelmében közösen dolgozzák ki a csökkentésre vonatkozó javaslatot a februári közgyűlésre. Azért februárra, mert akkor fogadják el a város költségvetését. A válsággal kapcsolatos megszorítások a közszférát is csak a jövő évtől érintik.

A javadalomcsökkentésben a tervek szerint nem a fűnyíróelv érvényesül, hanem a képviselők munkavégzésétől függ majd. Ez azt jelenti, hogy februártól szankcionálni fogják a közgyűlésről és a bizottsági ülésekről való hiányzást. Aki kevesebbet dolgozik, kevesebb tiszteletdíjat kap.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!