Szeged és környéke

2009.02.05. 11:39

Röszke: motorvonat ütközött egy autóval

Röszke - A delmagyar.hu információi szerint Röszke bejáratánál, a Dugonyi úti vasúti átjárónál motorvonat ütközött egy személyautó.

Delmagyar.hu

Délelőtt 10 óra után néhány perccel egy 31 éves grúz állampolgár hajtott Röszkéről kivezető Dugonyi úton az 5-ös úti körforgalom felé. A fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban fékezés nélkül belehajtott a Szabadkáról Szeged felé közlekedő BZ-vonatba.

A Suzuki SX4 típusú autó a vonat oldaláról a fénysorompó állványának vágódott, és azon megállt. A felismerhetetlenségig összetört az eleje. A helyszínen az 5-ös mentén üzleteket működtető a sérült bátyja, az ugyancsak vállalkozó Ceret Eli elmondta, mire a rendőrség és a mentő kiért, az öccse kiszállt az autóból. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az ütközéstől szétroncsolódtak a térdei és bokái. A testvérének az autó sofőrje azt mondta, nem látta a fénysorompó jelzését, szerinte nem működött.

Az autó a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A vonatszerelvény az elsődleges vizsgálat szerint 58 kilométeres sebebességgel ment, tehát a megengeddett 60-as határ alatt. Az ütközéstől több alkatrész leszakadt az oldaláról, 120 méterre a kereszteződéstől tudott megállni. Sem a vezetője, sem az utasai közül senki nem sérült meg. A helyszínről busszal utaztak tovább.

Újra menetrend szerint közlekednek a vonatok Szeged és Horgos között

 

Újra menetrend szerint járnak a vonatok Szeged és a szerbiai Horgos között. A csütörtöki baleset után a rendőrség befejezte a helyszínelést, a vasúti biztosítóberendezésekkel foglalkozó szakszolgálat emberei is kijavították a megrongálódott fénysorompót. A Szabadkáról 14 óra után menetrend szerint indult első vonat rendben megérkezett Szegedre - tájékoztatott Szentes Bíró Ferenc MÁV-START Zrt. kommunikációs igazgatóság területi kommunikációs vezetője

Ezek is érdekelhetik