Szeged és környéke

2009.04.24. 22:55

Hét megyei hivatalt újít fel a Magyar Posta

Szeged - Költekezik a Magyar Posta: 2,2 milliárd forint értékű fejlesztést azért hoznak előbbre, hogy munkát adjanak az építőiparnak. Az érintett hivatalok listája még nem végleges, annyit tudni, hogy 94 Csongrád megyei hivatalból 7-re biztos jut pénz.

Dombai Tünde

Három éve úgy kezdett spórolni a posta, hogy meghirdette, magánkézbe adja a gazdaságtalanul működő kispostákat. A kiszervezéstől – megírtuk – 3 milliárd forintos megtakarítást reméltek. A magánosítási hullám Csongrád megyét tavaly márciusban érte el: 94 hivatal közül 21 felvevőhelyet pályáztattak meg. Idén március közepén derült ki: 12 kispostáért jelentkezett szerződő partner. A többi 9-et sem szüntették meg, a Magyar Posta Zrt. működteti tovább, mert kötelező ellátnia a településeket.

Idén viszont a posta terven felüli beruházásokba fog: 2,2 milliárd forint értékű fejlesztést és 200 millió forintos karbantartást hoznak előre. [namelink name="Tomecskó Tamás"] szóvivőtől megtudtuk, a 2010-re vagy még későbbre tervezett felújításokat, átépítéseket ütemezik át országszerte. Elsősorban régebbi hivatalokat alakítanak át pultosra, s százat akadálymentesítenek. Nagyjából 700 építőipari munkás dolgozhat a következő 10–15 hónapban.

Teljes rekonstrukciót végeznek a makói főpostán. Fotó: DM/DV

Teljes rekonstrukciót végeznek a makói főpostán.
Fotó: DM/DV

A felújítandó hivatalok listája még nem végleges, a tegnapi állás szerint Csongrád megyéből hét már biztosan megújul. Az egyik legnagyobb falatnak a makói főposta ígérkezik, megérett a komplett renoválásra, ami várhatóan a jövő év végére fejeződik be.

Pult, tető

A csongrádi és a szentesi főpostát nyitott pultossá alakítják át, Balástyán tetőt újítanak fel és akadálymentesítenek, Csanádpalotán is tetőfelújítás lesz, Szegváron és Apátfalván akadálymentesítés kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!