Szeged és környéke

2009.04.04. 17:46

Itt a jó idő, mindenki a szabadba!

Szeged - Vasárnap estig folytatódik az átlagosnál melegebb, napos, száraz idő. Ma akár 24 fok is lehet. A városvédő futáson ötezren álltak rajthoz.

Delmagyar.hu

Várható időjárás vasárnap estig:

Sok napsütésre számíthatunk, csak időnként növekszik meg erősebben a felhőzet. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között, északkeleten kevéssel 5 fok alatt alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19, 24 fok között várható.

5 ezren futottak Szegeden

Verőfényes napsütés, csodálatos tavaszi idő fogadta azt a mintegy 5000 futót Szegeden, akik a 9. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson vettek részt. Már reggel fél 9-kor gyülekezni kezdtek az egyforma pólóba öltözött gyermekek és felnőttek a Dóm téren.

Először a Szűcs testvérek zenéltek a jelenlévőknek, majd a McDonald’s edzője, az aerobik világbajnok Szentgyörgyi Rómeó lépett színpadra, hogy bemelegítse a futás előtt a mozogni vágyókat. 10 órakor pedig elrajtolt a mezőny: a futók Varga Tamás vízilabdázó olimpiai bajnok pisztolylövésére vágtak neki a rájuk váró, Szeged utcáin kanyargó 3,4 kilométeres távnak. A hatalmas mezőny perceken át hömpölygött a rajtegyenesben, és 5 perc is eltelt, mire az utolsó futó is átlépett a startvonalon. Újabb 5 perc elteltével pedig már a célban köszöntötték a leggyorsabb városvédőt: Szelepsényi Zsoltnak mindössze 10 perc 19 másodpercre volt szüksége, hogy megtegye a versenytávot. A női mezőnyben ismét a Biacsi-ikrek voltak a legjobbak, Ilona 11 perc 47 másodperccel nyert, mindössze 2 másodperccel megelőzve testvérét, Bernadettet.

Ötezren futottak Szegeden - KÉPGALÉRIA


A T-Home dolgozók számára meghirdetett versenyben Vetró Béla és Túri Bernadett voltak a leggyorsabbak. A Szegedi Tudományegyetem bajnokságában az Általános Orvosi Kar futói diadalmaskodtak megelőzve a Természettudományi és Informatikai Kar I. és II. csapatát.
Az iskolai mozgósítási versenyben a szegedi Deák Ferenc Gimnázium, illetve a Pusztamérgesi Általános Iskola győzött, ők nevezték a legtöbb tanulót a T-Home Vivicittá Városvédő Futásra.

A mezőny tagjai közel 45 percig folyamatosan érkeztek a célba, a szurkolók tapsától kísérve. Ezután Szentgyörgyi Rómeó ismét megtornáztatta a résztvevőket, majd következett az ünnepélyes eredményhirdetés, a nap programját pedig a támogatók ajándékainak sorsolása zárta.

A T-Home Vivicittá Városvédő Futás sorozat április 5-én Kaposváron, április 19-én pedig Budapesten várja a futni vágyókat.

Eredmények:

3,4 km

Férfiak
1. Szelepcsényi Zsolt (Titán SC Szeged) 10:19
2. Tarnai László (Radnóti M. Gimn. Szeged) 11:04
3. Szabó Bence Zsigmond (Titán SC Szeged) 11:09
4. Barzó Pál Balázs (Titán SC Szeged) 11:17
5. Lukácsi István (Napraforgó SE) 11:22
6. Lévai Roland (Titán SC Szeged) 11:37

Nők
1. Biacsi Ilona (SZVSE) 11:47
2. Biacsi Bernadett (SZVSE) 11:49
3. Tűhegyi Sára (Titán SC Szeged) 12:17
4. Kiss Ágnes (SZVSE) 12:24
5. Milbik Ivett (Szeged) 13:18
6. Vigh Enikő (SZTE) 13:42

Szegedi Tudományegyetem Bajnoksága
1. Általános Orvosi Kar 1:29:44
2. Természettudományi és Informatikai Kar I. 1:40:10
3. Természettudományi és Informatikai Kar II. 1:42:00

Iskolai mozgósítási verseny
Szegedi iskolák
1. Deák Ferenc Gimnázium 440 fő
2. Tabán Általános Iskola 292 fő
3. Radnóti Miklós Gimnázium 268

Szeged környéki iskolák
1. Pusztamérgesi Általános Iskola 131 fő
2. Kiss Ferenc Általános Iskola Ásotthalom 83
3. Kisteleki Általános Iskola 80 fő

Címkék#időjárás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!