Szeged és környéke

2009.04.01. 22:32

Varga Regina az Egyetem Arca

Szeged - Ha zavarban van, folyamatosan mosolyog a 20 éves Varga Regina, akit kedd éjjel választottak az Egyetem Arcává. Elsőéves a jogi kar nemzetközi tanulmányok szakán.

R. Tóth Gábor

– A bátyám reggel felhívott: azt álmodta, én nyertem – meséli Varga Regina, a Szegedi Tudományegyetem jogi karának 20 éves hallgatója. Családja egy jóstehetség mellett immár azzal is büszkélkedhet, hogy a nemzetközi tanulmányok szakon tanuló, elsőéves lányt kedd éjjel az Egyetem Arcává választották a SZOTE-klubban. Az arcszépségverseny győztese a számos ajándék mellett egy éven keresztül képviseli az egyetemet különböző rendezvényeken, gólyatáborokban, bálakban.
– Folyamatosan nevettem, egész este. Ha zavarban vagyok, akkor is mosolygok – vallja be Regina. Ahogy színpadra lépett, remegett kezében a rajtszáma. Első élménye volt ez a szépségversenyek világában.

Véletlenek határozzák meg életét – nem is magától jelentkezett a versenyre. A tanulmányi és információs központba igyekezett, amikor az Egyetem Arca nyílt napon megszólította két korábbi győztes, Butora Sára és Krix Anett. Regina inkább elslisszant, órára sietett, de a lányok megvárták őt a bejáratnál.

Véletlenül, az utolsó pillanatban tudta meg osztályfőnökétől a Kőrösy József Közgazdasági Szakközépiskolában azt is, hogy svájci tanulmányi ösztöndíjat lehet nyerni – Regina így tölthetett korábban egy évet az alpesi országban, Winterthur gazdasági középiskolájában. Két fogadott családdal, rengeteg tapasztalattal és egy táska svájci csokival gazdagabban tért haza.

A külső és a belső harmóniájától lesz nő a nő – vallja Regina. Fotók: Segesvári Csaba


A harmadik váratlanság: bár a gazdaságtudományi karra készült, egy európai parlamenti gyakornok ismerőse hatására a nemzetközi tanulmányok mellett döntött. – Tolmácsként, képviselői asszisztensként is el tudnám képzelni magam – mutatja be terveit, melyekhez az angol, a német és a spanyol nyelvnek már birtokában van.

Az egyetemi órák mellett a röszkei nagybani virágpiacon dolgozik, két általános iskolás diákját korrepetálja. Ha mindennel végzett, beleveti magát az élet sűrűjébe. – Bulizni, táncolni nagyon szeretek. Eddig futottam, most rákaptam az úszásra. Imádok rajzolni, akvarelleket és pasztelleket készítek, a szobám falát is saját mandalám díszíti – meséli Regina, aki aktokat is vállal – természetesen csak rajzolni. Volt kitől örökölnie tehetségét: édesanyja, Vargáné Zsikó Gyöngyvér többedmagával alkotta Vízipók-csodapók figuráját.

Friss címétől nem várja, hogy megváltoztatja életét, legfeljebb többen megismerik majd. Szerepéről, feladatairól még nincs konkrét elképzelése. Nem úgy embertársairól. – Nézem őket, hogyan viselkednek a boltban, a trolin. Húszból egyet látok mosolyogni. Pedig az embernek meg kell próbálnia elfogadnia magát. Igazi nő az, akinél a külső és a belső harmóniában van – vallja Varga Regina.

Aerobik a felhők felett

Atyavilág! – kiáltott fel néhány fiatalember kedd éjjel a SZOTE-klubban, amint birtokba vette a színpadot a címért versengő 31 lány. Míg a férfiak különböző vehemenciával, suttogva vagy éppen kiabálva vallottak szerelmet választottjuknak, a lányok bemutatkoztak. A legnépszerűbb mottó „a felhők felett mindig kék az ég" volt, de az egyik lány szerint „inkább legyen nehéz, mint hogy ne legyen". Kiderült, informatikus–könyvtáros, fogorvos, tanító, illetve közgazdász ugyanúgy szeretheti az aerobikot, mozizást, főzést, lovaglást. Volt, aki testfestést gyakorol, más fuvolázik. Nagy Ferónak, a Beatrice frontemberének utóbbi volt a legszimpatikusabb. A zsűrinek pedig Varga Regina. A második helyezett Balogh Dorottya, a harmadik Ombodi Ildikó lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!