Szeged és környéke

2009.05.03. 10:33

Baseballsapka, nyakkendő és bőnadrág

Szeged - Nyakkendőés baseballsapka, dübörgőritmusok, kapucni és bőpóló – pénteken, az újszegedi ligetben láthatta a közönség legutóbb az év együttesévé választott szegedi X-TREME Tánciskola növendékeit.

R. Tóth Gábor

A hiphoptáncosok sikerétől volt hangos az április 23. és 26. között megrendezett dunaújvárosi IDO-táncok magyar bajnoksága, amelyet a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség (MDSSZ) szervezett.

– Több bajnoki címet szereztünk: Terhes Edit és Szendrei Attila a felnőttek, Mészáros Normann a gyermekek, Pintér Roland a juniorok között nyert egyéni címet. Bajnok lett felnőtt csoportunk és 23 fős felnőtt formációnk is – foglalja össze a sikereket a tánciskola vezetője, Kárpáti Bernadett, aki maga is nívódíjat vehetett át, csakúgy, mint a Terhes Edit, Raffai Viola, Iván Gerda, Kiss Dóra, Gyuricza Fanni, Juhász Henriett, Lendvai Lujza összetételű felnőtt csoport, amely tavaly Németországban, Brémában megnyerte a hiphopvilágbajnokságot.

A tánciskola 11 éve működik, jelenleg 300 tagja és 97 versenyzője van. A felnőtt táncosok többsége a kezdetek óta itt táncol – hetente három edzéssel, plusz különórákkal, például futással tökéletesítve tudását.

– A koreográfiákat Hartmann Gábor tanítja be, őfeltűnt az RTL Klub tehetségfelfedező műsorában, a Csillag születikben is. Néhány napig dolgozik a csoportokkal, a „finomhangolást" pedig utána az én vezetésemmel végezzük – mesél a munkafolyamatról Kárpáti Bernadett. Nem választanak éppen nagyon menő, agyonhallgatott slágerzenéket a produkcióhoz: nehogy előbb kimenjenek a divatból, mint a koreográfia, amelyet jó egy évig biztosan táncolnak.

Látványosabbnál látványosabb fellépőruhákban. Ezeket varrathatják – bár bonyolult az anyagot beszerezni, a formát megtalálni –, vagy két hazai nagykereskedésben vásárolhatják. Nagyrészt Kárpáti Bernadett találja ki a megjelenést. Divat például a térdzokni: semmi esetre sem fehérben vagy feketében, hanem minél rikítóbb színben, hozzá jöhet még a hasonló színű kendő, kesztyű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!