Szeged és környéke

2009.05.06. 23:23

Csúszdamagasságba értek a Napfényfürdő építői

Szeged - Gőzerővel építik a Napfényfürdőt: kész a garázsszint, az utca felől már falak állnak, a csúszdatoronyra szerdán kalapot húztak. Karácsonyra befejezik a megaberuházást.

Fekete Klára

A Napfényfürdő szerkezetépítésén most a leglátványosabb szakasznál tartanak. Több mint 200-an dolgoznak naponta a terepen: a Szeviép Zrt. csapata kihasználja a jó időt, illetve azt, hogy napi 12–14 órán át világos van – mondta el Hegyes Zoltán vállalkozási főmérnök. Karácsonyra megnyithatják a hatalmas élmény- és wellnessfürdőt, ahogy azt eredetileg is tervezték.

A komplexum parkolószintje gyakorlatilag kész: majd csak a legvégén kell az utolsó réteget, a kopófelületet beépíteni a gépkocsik által használt térben. Befejezés előtt áll a gyógyászati és a konyharészt is magában foglaló épületegyüttes. Építik az élménycsarnokot, valamint a wellnesscsarnok teherviselő szerkezetét – a kétszintű galériás építmény messziről is jól kivehető –, betonozzák a medencéket.

Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A Napfényfürdő 30 méter magas építménye, amely az egyik legnagyobb csúszdatorony Európában, tegnap „kapta meg a kalapját": a már megépített zsalukba öntötték a betont. Ezzel a művelettel a végleges formáját nyerte el. Folyamatosan készül a csúszdatoronyoszlopban a belső vasbeton lépcső és a külső acéllépcső szerkezete is.

Kibelezték a Forrást

Bontják a Forrás Szállót: leszedték a legfelső szintet, a manzárdot – ott majd apartmanokat alakítanak ki. A szobákat kibelezték, az erkélyekről szőnyegpadlódarabok lógnak, a volt parkolóban törmelék, s a kitermelt faanyag áll. A Napfényfürdő felőli oldalon viszont már alapozzák az új szárnyat, amely többek között a konferenciateremnek ad majd otthont. Szeptember 1-jére szeretnék megnyitni a leendő négycsillagos hotelt – mondta el Maklári Lászlóné, a Szegedi Ligetfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

A szeviép csapata kihasználja a jó időt, falaznak, betonoznak. Fotó: Karnok Csaba

A szeviép csapata kihasználja a jó időt, falaznak, betonoznak.
Fotó: Karnok Csaba

Zárnak, nyitnak

Május 31-éig lehet fürödni a SZUE-ban, utána a fürdőzést zavaró por és zaj, a kabinsor bontása, a parkosítási munkálatok miatt bezárja kapuit. Az élménymedence már ki sem nyitott. Helyette újra „beüzemelték" a Partfürdőt: május 1-jére elkészült az ülőmedence, egy héten belül átadják az ingyenes szabad strandot, június elejére pedig a csempés nagymedencét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!