Szeged és környéke

2009.05.07. 18:22

Körözött személy, határsértő, megbújt személy

Szeged - Öt határsértőt és egy körözött személyt fogtak csütörtökön éjszaka folyamán a szegedi határrendészek - tudta meg a delmagyar.hu Pál János alezredestől, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Delmagyar.hu

Az öt szerb határsértő Röszke külterületén két csoportban lépett illegálisan hazánk területére, melyek közül két férfi, mint utóbb kiderült beutazási és tartózkodási tilalom alatt áll korábbi tiltott határátlépés miatt. Velük szemben a CSMRFK Migrációs Ügyek Osztálya beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás keretében jár el.

A másik három elfogott szerb férfi az idegenrendészeti eljárást követően kitoloncolásra került Szerbia területére.

A röszkei határátkelőhelyen jelentkezett átlépésre egy szerb állampolgár, akinek útlevél-ellenőrzése során derült fény arra, hogy a Vám és Pénzügyőrség csőd bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözi. A szerb férfi ügyében a Vám és Pénzügyőrség Délalföldi Regionális Igazgatósága büntetőeljárás keretében jár el.

Ugyancsak a tegnapi napon, a nagylaki határátkelőhelyen hamis román személyi igazolványt, valamint megbújt személyeket fedtek fel.

A román hölgy Németországba igyekezett volna az utánzott okmánnyal, melyhez hazájában jutott hozzá. Vele szemben közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Egy román forgalmi rendszámú árúval teljesen megrakott mikrobuszt vontak ellenőrzés alá tegnap reggeli órákban a nagylaki határrendészek. A jármű vizsgálata során a csomagok alatt 2 moldáv állampolgárt találtak elrejtőzve. Mint kiderült a két moldáv nő nem rendelkezett a beutazáshoz szükséges okmányokkal, ezért akarták kivonni magukat az ellenőrzés alól. Úti céljuk Franciaország lett volna, ahol munkát vállaltak volna.

A román gépjárművezetővel szemben embercsempészet megalapozott gyanúja miatt, míg a két moldáv állampolgárral szemben tiltott határsértés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!