Szeged és környéke

2009.07.22. 20:56

1 milliót fizettek a hídjáró autósok

Szeged - Majdnem egymillió forint bírságot szabtak ki szombat óta Szeged belvárosában azokra a szabálytalankodó autósokra, akik a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat használják. <br>

Munkatársunktól

Majdnem egymillió forint bírságot szabtak ki szombat óta Szeged belvárosában azokra a szabálytalankodó autósokra, akik a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat használják.

Mint megírtuk, akadnak autósok, akik a felújítás alatt álló hídon továbbra is átkelnek, pedig azt egy hónapig csak a tömegközlekedési járművek, a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tegnap elmondta: a szinte folyamatos rendőri ellenőrzés mellett összesen 970 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki 116 autósra. A szabálysértés miatt a bírság három- és húszezer forint között változhat, de a rendőrség még hétfőn bejelentette, hogy a legsúlyosabb büntetést szabják ki a hídon átkelő autósokra. A legtöbb bírságot a lezárás első napján, szombaton osztották ki, de azóta is vannak próbálkozók.

A Belvárosi híd elavult dilatációs elemeinek cseréjét célzó rekonstrukció szombaton kezdődött meg. Augusztus 1-jéig félpályás útzár mellett csak a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek mehetnek át, augusztus 1-jétől 9-éig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!