Szeged és környéke

2009.07.08. 16:38

Határsértőket fogtak a szegedi határrendészek

Szeged - 1 szerb és 2 afgán határsértő akadt fenn a szegedi határrendészek hálóján a napokban.

Delmagyar.hu

Hétfőn délután egy szerb férfit Tiszaszigetnél a Tisza töltésen tartóztatták fel a járőrök, aki magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni.

Az illegális határátlépéshez nem kapott segítséget, vele szemben 3 év beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, majd kitoloncolásra került Szerbiába.

A két afgán határsértőre Mórahalom külterületen bukkantak a járőrök tegnap délután, akik éppen egy buszmegállóban várakoztak. Mint kiderült a két férfi az éj leple alatt illegálisan lépett magyar földre.

Mindkét személy menekült kérelmet nyújtott be, őket az idegenrendészeti eljárást követően a békéscsabai menekült táborba irányították.

Tegnap délután magánokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság két magyar állampolgárral szemben. A magyar nő, valamint férfi a Röszkei határátkelőhelyen jelentkezett 1 órás eltéréssel kilépésre tegnap délután, egy-egy olasz forgalmi rendszámú személygépkocsival.

Az útlevél-ellenőrzés során kiderült, hogy gépkocsik tulajdonosai nincsenek jelen, illetve a kölcsönadási szerződéseket meghamisították. Az adattári ellenőrzések után továbbá fény derült arra, hogy a magyar hölgy által vezetett 4 éves Ford Fiesta-t az olasz hatóságok körözik.

Mindkét személygépjárművet a Szegedi Rendőrkapitányság lefoglalta, a két magyar állampolgár ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!